Kétgólos győzelemmel tértek haza Bukovinából U15-ös lányaink.

A rájátszás első fordulójából elhalasztott mérkőzést pótolták a hétvégén fiataljaink, akik továbbra is veretlenek a csoportban. Portik Helga és Szőcs Renáta lányai tíz perc alatt két gólt rúgtak és ez elég is volt a győzelemhez.

“Elég nehezen kezdtük a mérkőzést, mintha nem hittünk volna eléggé magunkban. Sok technikai hibát követtünk el, ezáltal nagyobb nyomás nehezedett a védelemre. A kapusunk könnyedén védett, magabiztosságot adott a csapatnak. Az első félidő vége felé egy szabadrúgásból tudtunk előnyt szerezni, majd rá 10 percre egy akciógóllal tudtuk növelni az előnyünket. A második félidőben nem változott a játék képe, de kicsit úgy tűnt mintha nem lett volna elképzelés a játékunkban. Ennek ellenére szerencsére nyertünk és nagyon örülök. Edzünk tovább keményen, kijavítjuk a hibáinkat és készülünk a következő meccsre.”

– Portik Helga

U15-ös lány országos bajnokság rájátszás, A1 csoport: Colegiul Național Nicu Gane Fălticeni – FK Csíkszereda 0:2 (0:2)

Gólszerzők: Részeg Beáta (24.), Tănase Dorina (34.)

Sárga lap: Trinfuj, Részeg.

FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Daradics Boglárka, Banea Bianca, Baricz Katinka, Sandu Andrea, Lőrincz Kitti, Tănase Dorina, Részeg Beáta (Nagy Boglárka 67.), Incze Brigitta, Bodor Anita (Bors Fanni 60.), Trinfuj Boglárka (Cseke Melánia 36.). Edzők: Portik Helga és Szőcs Renáta.

A következő fordulóban, május 21-én ugyancsak Falticsén lesz az ellenfél, de ezúttal hazai pályán.

Szép Zoltán