Veretlenül és első helyen zárta a rájátszást U15-ös lánycsapatunk, amely bejutott az ország legjobb négy csapata közé.

Portik Helga és Szőcs Renáta együttese egy hónappal ezelőtt idegenben két góllal nyert a Botosány ellen, így minden esélyük meg volt arra, hogy hazai pályán is nyerni tudjanak.

“Kemény mérkőzésre számítottunk és az is volt. Eszter által sikerült a 4. percben gólt szerezzünk, de pár perc múlva egy figyelmetlenségből labdát veszítettünk és kiegyenlítettek. Az első félidőben nem ment túl jól a játék. A szünetben a lányokkal sikerült megértetni, hogy keményebben kell küzdjünk, ahhoz, hogy hazai pályán is tudjunk nyerni. A cserék jól szálltak be a játékban, ezáltal teljesen átvettük az irányítást és sikerült gólokat szerezni. A lányok a mérkőzés felétől nagyot harcoltak, úgyhogy megérdemeltük a győzelmet. Nagyon örülünk, hogy bejutottunk az elődöntőbe. Kemény meccsekre számítunk, de edzünk tovább és mindent megteszünk, hogy nyerni tudjunk.”

– Portik Helga

U15-ös lány országos bajnokság, rájátszás A1 csoport: FK Csíkszereda – FC Botoşani 3:1 (1:1)

Gólszerzők: Szőke Eszter (4., 43.), Cseke Melánia (65.).

FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Bodor Anita, Banea Bianca, Baricz Katinka, Trinfuj Boglárka (Cseke Melánia 40.), Lőrincz Kitti, Szőke Eszter (Sandu Andrea 59.), Tănase Dorina (Daradics Boglárka 40.), Részeg Beáta, Incze Brigitta, Bors Fanni (Erős Teodora 59.(Nagy Boglárka 69.). Edzők: Portik Helga és Szőcs Renáta.

Szép Zoltán