Második győzelmét aratta a rájátszásban U15-ös lánycsapatunk, amely ezúttal Botosányból hozta el a három pontot.

Portik Helga és Szőcs Renáta együttese ezzel a győzelemmel csoportja élére állt és továbbra is veretlen. A mostani diadal azért is fontos, mert az eddig jobb gólaránnyal rendelkező moldvaiak vezették a csoportot, így a közvetlen riválist sikerült legyőzni, ráadásul kapott gól nélkül. Az edző szerint nagyon kemény meccsen vannak túl, igazi csapatmunka volt:

“Az első félidő első felében nagy nyomás alatt tartottak minket, de jól védekeztünk és Bogi, a kapusunk is bravúrosan védett. Egy idő után kezdtünk lassan feloldódni és mi is több helyzetet alakítottunk ki, ennek köszönhetően az első félidő végén Eszter gyönyörű gólt szerzett. A szünetben kicsit átbeszéltük a hibákat és a második félidőben megakartuk tartani az előnyt, ami szerencsére sikerült is. Sőt, Eszter ismét eredményes volt és egy nagyszerű góllal növelte az előnyünket. A folytatásban egyre több helyzetet alakítottunk ki, de több gólt már nem sikerült lőni. Mindenki nagyon jól állt bele a meccsbe, nagyot harcoltak a lányok. A hátvédek is jól hatástalanították az ellenfél helyzeteit, igazi csapatmunka volt! Büszke vagyok a lányokra és nagyon örülök a győzelemnek. Edzünk tovább és készülünk a következő meccsre.”

– Portik Helga

U15-ös Lány országos bajnokság, rájátszás, A1 csoport, 2. forduló: FC Botosani – FK Csíkszereda 0:2 (0:1)

Gólszerzők: Szőke Eszter ( 33., 44.).

FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Bodor Anita, Banea Bianca, Baricz Katinka, Sandu Andrea, Lőrincz Kitti, Tănase Dorina, Szőke Eszter (Cseke Melánia 50.), Részeg Beáta, Incze Brigitta, Bors Fanni. Cserék: Cseke Melánia, Nagy Boglárka, Páll Vanda és Váncsa Szende. Edzők: Portik Helga és Szőcs Renáta.

A következő fordulóban május 14-én a falticsényi Nicu Gane lesz az ellenfél.

Szép Zoltán