Magabiztos ötgólos győzelmet aratott a Vasas Femina ellen U15-ös lánycsapatunk és megnyerte csoportját, így jövőre indulhat az Elitligában.

Portik Helga és Szőcs Renáta együttese meggyőző játékkal rukkolt elő és visszavágott a november végi 3-1-es vereségért. A mieink öt perc alatt két gólt rúgtak és a székelyudvarhelyi lányok nem találtak fogást rajtuk, sőt Szőke Eszter és Lőrincz Kitti vezetésével növelték az előnyt, arról nem beszélve, hogy Balog Boglárka ezúttal is lehúzta a rolót.

A vezetőedző a győzelem után nagyon boldogan nyilatkozott:

“Magabiztosan álltunk ki, bízva abban, hogy hazai pályán jobbak tudunk lenni. Már a 4. percben Eszter góljának köszönhetően kezdtük elhinni, hogy megnyerhetjük a mérkőzést. A lányaink nagyot harcoltak és mindent megtettek a győzelemért. Az ellenfél sokszor szabálytalanul próbált minket megállítani, de nem sok sikerrel. Ma annyira akartuk ezt a győzelmet, hogy senki nem tudott volna minket megállítani. Nagyszerű csapatjáték volt és mindenki mindent beleadott. Óriási öröm és boldogság vesz most körül minket, csoportelsők lettünk és ősszel az Elitligában indulhatunk. Nagyon büszke vagyok a lányokra: közös munka, közös siker.”

– Portik Helga

A bajnokság folytatásáról egyelőre nem sokat lehet tudni, de Portik Helga tudomása szerint a nyolc csoportelsőt várhatóan két csoportba osztják.

U15-ös Lány országos bajnokság, 3. csoport, 10. forduló: FK Csíkszereda – Vasas Femina 5:0 (3:0).

Gólszerzők: Szőke Eszter (3., 33.), Incze Brigitta (5.), Lőrincz Kitti (57., 69.).

Balog Boglárka, Banea Bianca, Baricz Katinka, Daradics Boglárka, Sandu Andrea, Lőrincz Kitti, Tănase Dorina, Szőke Eszter (Cseke Melánia 42.), Részeg Beáta, Incze Brigitta, Bors Fanni. Cserejátékosok: Cseke Melánia, Nagy Boglárka, György Lilla, Páll Vanda és Váncsa Szende. Edzők: Portik Helga és Szőcs Renáta.

Szép Zoltán