Magabiztos győzelemmel folytatta a rájátszást U15-ös lánycsapatunk, mely tizenegy gólt rámolt be a Falticsény hálójába.

Egy héttel ezelőtt idegenben is nyerni tudtak Portik Helga és Szőcs Renáta tanítványai, de akkor mindössze kétgólos győzelem született, most viszont kinyílt a gólzsák és nem kegyelmeztek. Négy forduló után a csapatunk továbbra is 100%-os a rájátszásban, de ami még fontosabb, hogy 22 rúgott gól mellett, egyetlen gólt sem kaptak, ez pedig a védelmet és a kapust dicséri. Portik Helga szerint a nagyarányú győzelem ellenére, nehezen indult a mérkőzés:

“Kicsit döcögősen kezdtünk, tiszta helyzeteket hagytunk ki, de a 13. percben megtört a jég és gólt tudtunk szerezni. Ezután a lányok egyre jobban bíztak magukban és egymásban, több gólhelyzetet is ki tudtunk dolgozni, melyek nagy részét értékesítettük. A második félidőben is ugyanilyen nagy lendülettel folytattuk tovább a mérkőzést. Nagyszerű helyzeteket alakítottunk ki, a lányok gyönyörű gólpasszokat adtak egymásnak, igazi csapatmunka volt. Nagyon elégedett vagyok a lányok teljesítményével, ezzel a lendülettel megyünk tovább és készülünk a következő meccsre.”

– Portik Helga

U15-ös lány országos bajnokság, felsőházi rájátszás A1 csoport, 4. forduló: FK Csíkszereda – Colegiul Național Nicu Gane Fălticeni 11:0 (6:0)

Gólszerzők: Incze Brigitta (13., 16.), Szőke Eszter (19., 31., 34.), Bors Fanni (22., 62.), Lőrincz Kitti (42. – büntetőből), Cseke Melánia (44., 50., 63.).

FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Bodor Anita (Sandu Andrea 36.), Banea Bianca, Baricz Katinka, Trinfuj Boglárka (Nagy Boglárka 50.), Lőrincz Kitti, Szőke Eszter (Cseke Melánia 36.), Tănase Dorina, Részeg Beáta, Incze Brigitta (Daradics Boglárka 36.), Erös Teodora (Bors Fanni 15.). Edzők: Portik Helga és Szőcs Renáta.

Csapatunk az ötödik fordulóban május 28-án Székelyudvarhelyen a Vasas Femina otthonában vendégszerepel.

Szép Zoltán