Nem bírt az országos bajnoki elődöntőben a Temesvári Politehnica csapatával U15-ös lány csapatunk.

Fiataljaink kissé meglepődve kezdték a meccset és az ellenfél ezt könyörtelenül ki is használta, pár perc után már hátrányban voltunk. Sajnos a gól után sem ébredtek fel a lányok és a bánságiak folyamatosan nyomás alatt tartották a kapunkat, szünetig még kétszer betaláltak, majd a második félidőben is hasonló volt a történet. A mieinknek csak a szépítés sikerült. Portik Helga vezetőedző szerint a Poli egyértelműen jobban játszott:

“Az ellenfél erősebb játékerőt képviselt, megérdemelték a győzelmet. Talán nem hittünk eléggé magunkban, hogy képesek vagyunk győzni. Kicsit megtorpantunk, hogy itt vagyunk a legjobbak között és nem tudtuk ezt a nagy lehetőséget kihasználni. Nagyon csalódott vagyok, hogy ma nem tudtunk nyerni. Holnap még van egy lehetőségünk, hogy szépítsünk ezen a helyezésen. Én bízok a lányokban, ennél sokkal többre képesek, megyünk tovább, erőt merítünk és holnap mindent megteszünk, hogy nyerni tudjunk.”

U15-ös lány országos bajnokság, elődöntő (Temesvár): Politehnica Temesvár – FK Csíkszereda 6:1 (3:0)

Gólszerző: Rianna Fratuțescu (2), Lorena Mihăilesc (2), Dana Cioablă, Ana Cora illetve Szőke Eszter (69′).

FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Bodor Anita (Sandu Andrea 67.), Banea Bianca, Baricz Katinka, Trinfuj Boglárka, Lőrincz Kitti (Daradics Boglárka 53.), Szőke Eszter, Tănase Dorina (Erös Teodora 53.), Részeg Beáta (Nagy Boglárka 67.), Incze Brigitta, Bors Fanni (Cseke Melánia 40.). Edzők: Portik Helga és Szőcs Renáta.

Csapatunk holnap reggel 9 órakor a bronzéremért küzd, az ellenfél a Kolozsvári LPS.

Szép Zoltán