Tizenegyespárbajban maradt alul az országos bajnokság kisdöntőjében U15-ös lánycsapatunk.

Portik Helga és Szőcs Renáta együttese nagyot küzdött Kolozsvárral, de mivel sem a rendes játékidőben, sem a ráadásban nem született gól, így büntetőkkel dőlt el a harmadik hely sorsa. Fiataljaink ebből a párbajból vesztesként jöttek ki, de a vezetőedző ennek ellenére büszke a csapatra:

“Nagyon keményen kezdtük a mérkőzést, többször adódott lehetőségünk az ellenfél kapuja előtt, de gólra váltani sajnos egyet sem tudtunk. Mivel sem a rendes játékidőben, sem a hosszabításban nem esett gól, így következtek a büntetők, ahol sajnos nem volt szerencsénk. Attól eltekintve, hogy ma nem tudtunk nyerni, én nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy idáig eljutottunk. Nagyot harcoltak, megérdemeltük volna a győzelmet, de sajnos nem így alakult. Közel 40 csapatból végül a negyedik helyen végeztünk, ez nagyszerű eredmény. Köszönjük szépen mindenkinek a támogatást és bizalmat.”

– Portik Helga

U15-ös lány országos bajnokság, kisdöntő (Temesvár): Kolozsvári LPS – FK Csíkszereda 0:0, tizenegyesekkel 2:1.

Gólszerző: Trinfuj Boglárka

FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Bodor Anita, Banea Bianca, Baricz Katinka, Trinfuj Boglárka, Lőrincz Kitti (Daradics Boglárka 70.), Szőke Eszter, Tănase Dorina (Cseke Melánia 49.), Részeg Beáta (Sandu Andrea 70), Incze Brigitta, Erös Teodora. Edzők: Portik Helga és Szőcs Renáta.

A bajnoki döntőt a Temesvári Politehnica nyerte, miután 3-0-ra győzött az FC Voluntari ellen. A finálé legjobb játékosának Elena Petrișort választották.

Szép Zoltán