Hat fordulót követően a vezető hatosba kapaszkodott csapatunk. Az alapszakasz rangsorában, az első hatban legutóbb 2021. március 28-án voltunk. Közel másfél év telt el azóta.

2022. szeptember 12. Szerző: Ráduly Róbert Kálmán

Elértük a zsinórmértéket

Hat mérkőzés, tizenkét pont, csapatunk eddigi teljesítménye. A rajtnál ugyan beragadtunk, de a Bukaresti Steaua ellen aratott kiütéses győzelmünket követően, Dican Ferenc legénysége immáron négy mérkőzéses győzelmi sorozatot épített. Mondanunk sem kell, hogy a csíkszeredai labdarúgás három éve íródó Liga 2-es történelmében ilyenre még nem volt példa.

A hat mérkőzésen begyűjtött tizenkét pont egyben azt is jelenti, hogy a második vonalbeli szereplésünk során először teljesítettük a két pont/meccses átlagot. Fontos mérföldkő ez, hiszen a tavalyi alapszakasz végén ennyire gyümölcsöző teljesítményre csak a Petrolul, a Kolozsvári U és a Hermannstadt volt képes. Ők pedig mindhárman az élvonalban szerepelnek. Csapatunk számára az első részcél világos: az alapszakasz végén minimum 38 ponttal ott lenni az első hatban.

Első hatban: csak zsinórmértékkel

Ha a meccsenként két pont virtuális határt a pillanatnyi ragsorra vetítjük, akkor az Újszentesen aratott 4-2-es győzelmével élre ugró Szlobozia mellett, további három csapat lóg ki felfele, mindannyian egyetlen ponttal. Lényeges, hogy a hatodik játéknap után – a tavalyi idényhez hasonlóan – csak zsinórmértéknek megfelelve lehet ott lenni az első hatban.

 CsapatPontokGKZsM
1.Szloboziai FC Unirea 0413 pont11:5+1 pont
2.Jászvásári Politechnika13 pont8:4+1 pont
3.Dési Unirea13 pont11:8+1 pont
4.Bukaresti CSA Steaua13 pont10:8+1 pont
5.FK Csíkszereda12 pont12:5határeset
6.Galaci FC Oțelul Suporter Club12 pont8:4határeset
7.Sellemberki CSC 159911 pont9:4-1 pont
8.Bukaresti Progresul 1944 Spartac10 pont7:4-2 pont
9.Bodzavásári SCM Gloria10 pont9:7-2 pont
Megjegyzés: Arra számítunk és azzal számolunk, hogy a két pont/meccs teljesítmény elégséges lesz a rájátszáshoz és nagy valószínűséggel a közvetlen élvonalbeli tagság kiérdemléséhez is. Ezt tekintjük tehát az idei teljesítmény zsinórmértékének (ZsM).

Újabb rangadók következnek

Akárcsak a hatodik forduló, a hetedik játéknap is rangadókkal telített. Szombaton délelőtt a Sellemberk látogat a Concordiához, kedden késő este a Bodzavásár pedig a Dinamot fogadja. A forduló csúcseseményére azonban kétségkívül a Szlobozián kerül sor, ahol az éllovas – hétfő este – a pillanatnyilag második helyezett Jászvásári Politechnika csapatát fogadja.

A közvetlen csatában nem állunk rosszul

A feljutásra ácsingózó, valamint a felsőházra esélyes csapatok közül, az FK Csíkszereda mellett a Jászvásári Politechnika az egyetlen, amely egy meccs kivételével miden találkozóját közvetlen rivális ellen játszotta. Ezzel szemben a pillanatnyi éllovas Szlatina, az általunk esélyesnek tartott tízesből, az első hat fordulóban rajtunk kívül nem játszott mással.

Anélkül, hogy bárkit megbántanánk, bizonyára nem mindegy, hogy a Steaua vagy az Újszentes a soros ellenfél. Éppen ezért a felsőházra esélyes csapatok vitézkedését szeptember eleje óta külön összesítő táblázat segítségével is követjük.

 FKSTEGLOGALSZLOJÁSZDésSELDINCONPontDMDP
FK  3-2    XV.XIII.0-112 p59 p
Steaua0:4 XVI.XI. 2-1XIII.   13 p36 p
Gloria    XVIII  IX.VII.XV.10 p20 p
GalacXVIII XII.  0-0   X.12 p35 p
Szlobozia0:1XVII XIII. VII.XV.   13 p10 p
JászvásárXII. 1:0.    XVIIXV.2-113 p510 p
Dés2:1 XIV.IX. 1-2   XII.13 p47 p
Sellemberk VIII. 1:1X. 1:1 XVIII 10 p22 p
Dinamo 1:2 1:3VIII. 2-3   6 p43 p
Concordia XIV.  XVI.  VII.0-1 7 p33 p
Magyarázat: DM – közvetlen mérkőzések száma, DP – a közvetlen mérkőzéseken szerzett pontok száma

Minitabella vagy zsinórmérték ide vagy oda, csapatunk számára továbbra is a pontgyűjtés a feladat. Mégpedig bivalyakarattal és hangyaszorgalommal – írtuk egy hete és írjuk most is. Köztudottan a tanulásban a tudás anyja az ismétlés, a futballban a siker kulcsa pedig a győzelem. Legközelebb erre vasárnap délelőtt a Temesváron a helyi Ripensia ellen van lehetőségünk. Az ellenfél ugyan nincs jó passzban, de ettől még a hazai pályájának számító Electrica stadionnal kapcsolatosan nincsenek jó emlékeink. Sem a gyep minőségével, sem a végeredménnyel kapcsolatosan. Ezzel együtt, számunkra csak a győzelem lehet a cél. Nem mellékesen, tizenöt ponttal az FK Csíkszereda 2019 nyara óta íródó Liga 2-es története során először meghaladná a két pont/meccs átlagot…