Az új idény első kiszállására győzelmi reményekkel utazik csapatunk. A keret minősége alapján kétség nem fér hozzá, hogy a Dican-alakulat a jobbik csapat.

Bár a futballnak – különösen a játék tömegeket meghódító korszakában – része az előzetes latolgatás, elemzés, okoskodás, de a pályán – akárcsak a hőskorban – továbbra is két tizenegy fős társaság csatája zajlik. A csatában pedig, az erőnléti, taktikai vagy éppen lélektani vonatkozások mellett, a szerencsének vagy éppen a balsorsnak is szerepe lehet.

Csapatunk a Dési Egyesüléssel legutóbb 2022. február 26-án csapott össze és Kovács Lóránt és Jelena Richárd találatával, magabiztosan szerezte meg a három pontot.

Érdemes felidézni a Valentin Suciu és stábja által ekkor pályára küldött összeállításunkat (kövér betűvel a jelenleg is a kerethez tartozó játékosokat jelöltük):

FK Csíkszereda: Gyenge – Takács, Gergely, Apró, Marrone – Csürös, Kovács (Szondi 81.) – Schieb (Hernando Orte 77.), Jebari (Ivanovici 65.), Gál-Andrezly (Bara 77.) – Jelena (Metoyan 81.)

Mondhatni természetes módon, a keret magja alig változott. Az előző idény második felében alapembernek számító játékosok közül Gergely Botond és Marrone Salvatore magyar, illetve román élvonalban szereplő klubhoz igazolt. Továbbá, a cserepadról rendszerint jól beszálló, csapatunk tucatnyi góljában részt vállaló Hernando Orte is távozott. Ő jelenleg a Szatmárnémeti VSK alakulatával a Liga 3 küzdelmeire készül.

Az összeszokottság tehát csapatunk kiemelt erőssége. Az összeszokottság, amely különösen az idény első mérkőzésein az FK Csíkszereda számára komparatív előnyt jelenthet. Minőségben sem léptünk hátra, hiszen a szlovén élvonalból egy karakteres, erőtől duzzadó belső védő és egy gólérzékeny, gyors csatár érkezett. Nemanič és Stančič leigazolásával csapatunk hátul biztonságosabbá, elöl pedig veszélyesebbé vált. Mindketten gyorsan beilleszkedtek, így Désen – várhatóan – már a csaptunk színeiben is bizonyíthatnak.

Velük együtt, a felcseperedő fiatal tehetségekkel lett szélesebb és minőségileg jobb az FK Csíkszereda idei kerete. A tavalyi ifjúsági döntőkben brillírozó El-Sawy, vagy a Nagyváradi AC-tól igazolt Kovács Márk, nagy erőssége lehet a csapatnak. Szombaton bizonyára mindketten bemutatkoznak a második vonalban. Bízunk benne, hogy győztes mérkőzésen.

Ráduly Róbert Kálmán

Csíkszereda, 2022. augusztus 4.