Kétszer is vezettünk Sellenberk ellen, de nem tudtuk megtartani az előnyt, pont nélkül zártuk a play-out harmadik fordulóját.

Napsütéses jó időben vette kezdetét a Sellenberk új otthonában, Râmnicu Vâlceán a “vörös lovagoknak” becézett Szeben megyei csapat elleni mérkőzésünk, amelyre mintegy 150 néző volt kíváncsi a helyszínen. Alaposan felforgatta a kezdőcsapatot Dican Ferenc vezetőedző, aki a Sellenberk elleni találkozót nem kevesebb, mint öt csíkszeredai nevelésű játékossal kezdte. Nem kellett sokat várni az első gólra, a 4. percben Csiszer középre rúgott labdája megpattant Rodrigo előtt, de mögötte jó ütemben érkezett Kovács, aki jó érzékkel a jobb alsóba gurított: 0-1. A 10. percben egy jobb oldali hazai beadást Apró fejjel csúsztatott meg, de a labda Yazalde elé került, aki közelről mattolta Gyengét: 1-1. Nem sokáig örültek a hazaiak az egyenlítésnek, egy perc múlva ugyanis Schieb végig robogott a balszélen és beadására ismét Kovács érkezett, ezúttal sem hibázott: 1-2.

Fotó: Studio Video Art

A három gól után mindkét csapat védelme megrázta magát és lecsillapodtak a felek. A sellenberkieknél továbbra is Yazalde a legveszélyesebb, szabadrúgást harcolt ki a tizenhatosunk előterében, amelyet Cărăruș gólra váltott, lövése becsapta Gyengét: 2-2. A folytatásban Kovács lökete fölé szállt, majd egyre pontatlanabbá vált a játékunk. A 36. percben egy szögletet követően a labda Mubele elé pattan és a kongói válogatott védhetetlenül a hálóba vágta, ezzel pedig első alkalommal szerezte meg a vezetést a Sellenberk: 3-2. Hat perc múlva szabadrúgáshoz jutunk, a jobboldalról elvégzett pontrúgást Marrone jól küldte kapura, a hazaiak hálóőre azonban ki tudta öklözni a löketet.

A gólgazdag első félidőt követően egyik edző sem cserélt a szünetben és a játék képe is elmaradt az első 45 perchez képest. Az első frissítésre az 50. percben került sor, a vendégek edzője Eugen Beza a harmadik gólt szerző Mubele helyett Yameogot küldte pályára. Dican Ferenc tíz percre rá kettős cserével próbálta frissíteni a csapatot, Sándor Raul helyett érkezett a 2005-ös születésű Csedő Szilárd, aki első alkalommal lépett pályára a második ligában, illetve Szondi helyett a tapasztalt Gál-Andrezly. A 70. percben Luca távoli lökete veszélyes volt, de Gyengének sikerült kiütnie a labdát. A mieink hat perc múlva egy szögletet követően Apró révén próbálkoznak, de középhátvédünk fejese kevéssel ment mellé. A 78. percben Csiszer harcol ki egy szögletet, majd a beadásba a fiatal Csedő fejel bele, kevésen múlott, hogy egyenlítsen. A hajrában inkább a sellenberkiek voltak veszélyesebbek, de összességében azt mondhatjuk, hogy a második félidő kiegyenlített volt, mindössze nyomokban hasonlított az első játékrészhez, így a Szeben megyeiek megérdemelten nyertek. A mieink utoljára szeptember 25-én szenvedtek vereséget, akkor a Bodzavásár nyert 3-2-re Csíkszeredában.

Liga 2., Play-out, 3. forduló: CSC 1599 Șelimbăr – FK Csíkszereda 3:2 (3:2)

Gólszerzők: Yazalde (10.), Cărăruș (28.), Mubele (36.) illetve Kovács (4., 11.).

Sárga lap: Boboc (24.), Natea (37.), Curtean (86.) illetve Bara (27.), Szondi (42.), Sándor (53.), Schieb (59.).

CSC 1599 Șelimbăr: Gál – Ciocâlteu, Natea, Telcean, Arhirii (Curtean 81.), Boboc (Buzan 63.), Cărăruș, Mubele (Yameogo 50.), Vecerdea (Luca 63.), Yazalde (Rotar 81.), Monea.

FK Csíkszereda: Gyenge – Csiszer, Csürös, Apró, Marrone – Bara, Szondi (Gál-Andrezly 61.) – Kovács (Jebari 78.), Sándor (Csedő 60.), Schieb – Rodrigo (Ivanovici 78.).

Szép Zoltán