Bár az utolsó percekben emberelőnybe került, gól nélküli döntetlent játszott másodosztályú felnőtt férficsapatunk a Temesvári Ripensia otthonában.

A Bánságba utaztak Dican Ferenc vezetőedző fiai a másodosztályú bajnokság hetedik fordulójában. A sorozatban elért négy győzelem után joggal reménykedhettek a piros-fekete hívek hasonlóan jó folytatásban. Nem is indult rosszul a találkozó, Kovács a 9. percben jó 25 méterről eleresztett lövését jegyezhettük fel. Három perc múlva FK-szögletet követően Ivanovici fejelt mellé.

A 19. percben a hazai hálóba került a labda, ám Jelena találatát les miatt nem adta meg a játékvezető. Több szögletet is elvégezhettünk ebben a periódusban, ám az irányzékkal rendre baj volt és a lesgólon kívül nemigen találtunk kaput. A félidő vége felé kicsit leült a találkozó, elcsendesedett a játék.

Csíki helyzet vezette fel a második félidőt is, Pîrvulescu a 16-os bal oldalánál végezhetett el szabadrúgást, ám Dobre fogta a lövést. A 62. percben Karácsony Márk is bemutatott egy szép hárítást Zamfirescu próbálkozása után. Három perc elteltével Kovács Lóránt eresztett el egy lövést 25 méterről, majd ugyanő veszélyeztetett egy perc múltán is. A 76. percben gyors hazai akció futott végig, Zimța hatalmas, húsz méteres lövése elzúgott a bal kapufa mellett.

A 77. percben a hazaiak tíz főre fogyatkoztak, miután Mogoș megkapta a második sárga lapját. Létszámfölényben megpróbáltuk fokozni a nyomást, Veres és Apró is próbálkoztak lövéssel, ám Dobre eszén ezen a napon nem tudtunk túljárni. Csapatunk négy győzelem után döntetlent ért el Temesváron, ezzel maradtunk a bajnoki tabella 6. helyén, a Temesvár öt ponttal a 17. helyen áll. Csapatunk legközelebb október 1-jén a Bukaresti Metaloglobust fogadja hazai pályán.

Temesvári Ripensia–FK Csíkszereda 0–0
Temesvár
Vezette: Andrei Lucian Ţitiţi (Kiscsűr), asszisztensek: Ioan Alexandru Corb (Szatmárnémeti), Răzvan Constantin Nistoran (Resicabánya)
Kiállítva: Răzvan Mogoș (77.)
Temesvári Ripensia: Ștefan Dobre – Claudiu Zamfirescu, Nenad Lalic, Darius Țieranu, Cosmin Gladun – Samuel Zimța (Răzvan Morariu, 80.), Gabriel Stoi (Tudor Călin, 31.), Răzvan Mogoș, Mihai Ene (Alexandru Piftor, 80.) – Ioan Vermeșan (Ianis Mihart (59.), Cristi Gavra Vezetőedző: Iulian Muntean
FK Csíkszereda: Karácsony Márk – Gál-Andrezly Péter, Kelemen Dávid (Csürös Attila, 87.), Nemanic Klemen, Apró Claudiu – Ivanovici Petre, Kovács Lóránt, Panos Mikaël (Veres Szilárd, 75.), Paul Pîrvulescu – Omar El-Sawy (Kovács Márk, 63.), Jelena Richárd (Suciu Tóni, 87.) Vezetőedző: Dican Ferenc

Fotó: ripensiatimisoara.ro

Farkas Endre