Liga 2 | Magabiztosan nyertük a rájátszás első meccsét

Liga 2 | Magabiztosan nyertük a rájátszás első meccsét

Kovács Lóránt büntetőjével és Kruzikas Ignas közeli találatával legyőztük a CSM Slatina gárdáját szombaton, az alsóházi rájátszás első találkozóján. A második gól előtt Schieb Marvin alakított nagyot.

Kora tavaszi, hűvös szél fogadta a mérkőzésre kilátogató nézőket, az elmúlt forduló lelátói csendje után ismét felhangzott a biztatás a szurkolótáborból. Ha nem is gyűlt össze nagyszámú közönség, akik kilátogattak minden jó hazai megoldást tapssal jutalmaztak. A hangulatot a csapat a játékával igyekezett fokozni, az első percekben egyértelműen sikerült fölényt kialakítanunk. A 4. percben Stančič Dino érkezett jól a kapu el Jebari labdájára, ám a vendégek kapusa hajszállal megelőzte. Az első negyed óra Jebari blokkolt lövésével zárult, majd a 16. percben szintén ő emelt fölé egy szabadrúgást 21 méterről.

Fél óra játék után a hazai iram némileg alábbhagyott, ám a Slatina gyakorlatilag semmiféle veszélyt nem jelentett Gyenge Szilárd kapujára A félidő hajrájában is inkább FK-helyzeteket jegyezhettünk fel. Előbb egy szögletet követen Szondi Botond fejelt fölé, majd Kovács Lóránt és Kovács Márk lövései jelezték, hogy játékosaink csak a győzelmet tudják elfogadni ezen a napon és ezért mindent meg is tesznek.

Sima lett a vége

A második játékrész is hasonlóan kezdődött. Igyekeztünk fokozni a nyomást, aminek az 55. percben meg is lett az eredménye. Stančič Dino bal oldali beadása a 16-oson belül tartózkodó Mitran Ionuț jobb könyökét találta telibe és a bíró pedig a büntetőpontra mutatott. Amint azt az idény során megszokhattuk a büntető elvégzését Kovács Lóránt vállalta és érdekes körülmények között, a vendégek kapusának hathatós közreműködésével ezúttal is gólra váltotta azt. Kovács arra számítva, hogy a hálóőr sarokra vetődik lágyan középre emelt és rendhagyó megoldása annyira meglepte a kapu közepébe maradó szlatinai hálóőrt, hogy ő a bal oldalhálóba öklözte a labdát (1–0). Ez volt idén Kovács Lóránt hetedik értékesített büntetője és kilencedik bajnoki gólja.

A továbbiakban leginkább a sárga lapokról és a cserékről szóltak a percek. Mindkét oldal igyekezett frissíteni. Ez a Bajkó Barna által vezetett hazai kispadnak sikerült jobban. A 82. percben miután Schieb Marvin a bal odalon gyors egymásutánban Oprescu Davidot és Mitran Ionuțot is bebőrözte, a kapu előterében remekül mutatkozó Kruzikas Ignast játszotta meg. A Stančič Dino helyére két perccel korábban érkező litván középcsatár a labdaátvétellel lerázta közvetlen ellenfelét, majd a játékszert fordulatból hat méterről, ballal a kimozduló Pop Ionuț lábai között a hálóba vágta. (2–0). Kruzikas első labdaérintésével megszelídítette, másodikkal pedig bevágta! Ignas negyedik bajnokiján a második gólját szerezte.

A hajrá már nem tartogatott különösebb izgalmakat, csapatunk megtörte az öt forduló óta tartó sikertelenséget és győzelemmel kezdte az alsóházi rájátszást. Folytatás április 2-án a Temesvári Politehnica otthonában.

Liga 2. Play-out, A csoport, 1. forduló
FK Csíkszereda – CSM Slatina 2–0 (0–0)

Csíkszereda, Városi Stadion, 350 néző
Vezette: Nagy Vladimir Andrei Nagy (Aranyosmohács). Partjelzők: Bălan Marius és Cîmpeanu Petrică Ionuț (mindketten Kolozsvár). Tartalék: Țurcanu Dragoș (Karácsonykő)
Gólszerzők: Kovács Lóránt (56., büntetőből), Kruzikas Ignas (84.)
Sárga lap: Panos (10.), Stančič (20.), Szondi (66.), Schieb (71.), ill. Radu (45.), Doman (65.), Oprescu D. (83.), Plohotnyuk (88.)
FK Csíkszereda (3-4-3): Gyenge Szilárd – Kovács Márk, Kelemen Dávid, Apro Claudiu - Romeo Roberto (Schieb Marvin, 62.), Panos Mickaël , Szondi Botond (Gheralia Andrei, 70.), Gál-Andrezly Peter (Eperjesi Gábor, 82.) - Jebari Soufiane , Stančič Dino (Kruzikas Ignas, 82.), Kovács Lóránt. Megbízott vezetőedző: Bajkó Barna
CSM Slatina (4-2-3-1): Pop Ionuț – Mitran Ionuț, Gherghe Robert, Sălcianu Alexandru, Pisăru Alin - Cioclateu Alexandru (Plohonyuk Mikhájló Vitaljovics, 82.), Trașcu Andrei - Radu Constantin (Oprescu David, 72.) Doman Cătălin, Danciu Marian - Palade David (Dinu Cristinel, 82.). Vezetőedző: Oprescu Daniel

További eredmények:
Unirea Slobozia – Sellenberk 2–3
Nagybányai Minaur – Temesvári ASU Poli 2–1
Az állás:
1. Unirea Slobozia 31 pont
2. FK Csíkszereda 29
3. Sellenberk 27
4. CSM Slatina 27
5. Nagybányai Minaur 19
6. Temesvári ASU Poli 13

Farkas Endre és Ráduly Róbert KálmánHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza