Nem sikerült a továbbjutás U17-es csapatunknak a Románia Kupában.

Kovács Tamás legénysége a Cristian Ciocoiu Akadémia csapatával mérte össze tudását. Ellenfelünk az U17-es országos bajnokság első csoportjának élén áll, mint utóbb kiderült, nem véletlenül. Vezetőedzőnk a meccs után mesélt a találkozóról:

“Az elmúlt mérkőzések pozitív eredményei után nem dőlhettünk hátra, mert a kupamérkőzés egy teljesen más kiírás, ahol egy párharc során dől el a továbbjutás sorsa, ezért bármi megtörténhet. Tudtuk, hogy az ellenfelünk egy harcias, dinamikus csapat, akik nem véletlenül vezetik az országos bajnokság első szériáját, ezért nem lesz könnyű dolgunk. A kezdő sípszó után viszont a csapatunk nem kezdte jól a találkozót és a bákóiak alakítottak ki helyzeteket, mégis egy jogtalanul megítélt szabadrúgásból kaptuk az első gólunkat, amit egy teljesen szabályos szerelés előzött meg. A gól után felpörögtünk és könnyen megfordíthattuk volna az eredményt, de a kapu előtt nem voltunk elég higgadtak, hisz hol a kapus eszén nem tudtunk túljárni tiszta ziccerben, hol az üres kapuba nem rúgtuk be a labdát. A kihagyott helyzetek nyilván megbosszulták magukat, mert az ellenfél két góllal válaszolt rájuk. Más kérdés, hogy a harmadik góljuk előtt elhagyta a játékteret a labda, amit már jóval a támadásbefejezés előtt jeleztünk a bírók felé, de a szélbíró annak ellenére másképp látta, hogy közel volt az esethez. Nem ezen múlott viszont, hogy alulmaradtunk, mert ahogy mondtam, egy ilyen összecsapás során az jut tovább, aki éhesebb a sikerre, illetve jobban akarja a győzelmet és néhány játékos kivételével, ma nem mi voltunk azok.”

– Kovács Tamás

U17-es Románia Kupa, 2. forduló: ACS Bákó FC – FK Csíkszereda 3:0 (1:0)

FK Csíkszereda: Becze –  Colceriu, Tamás, Dencsák, Fazakas, Búza, Bodor, Kovács, Szőke, Dencsák, Orbán. Cserék: Simon M., Karácsony G., Keresztes T., Péter Zs., Zöld H., Bákai P., Lőrincz Cs. Vezetőedző: Kovács Tamás.

Szép Zoltán