Elszenvedte első vereségét U15-ös lánycsapatunk.

Portik Helga és Szőcs Renáta tanítványai Székelyudvarhelyen léptek pályára, ahol az időjárás nem volt kegyes lányainkkal. Jól indult a meccs számunkra, a 17. percben Szőke Eszter révén megszereztük a vezetést, de a Vasasnak a második félidőben sikerült a fordítás, két letámadásból is betaláltak.

Portik Helga edző a meccs után, így értékelt:

“Szokatlan volt nekünk a nagy füves pálya és az első félidőben végig esett az eső, ami nagyon megnehezítette a játékunkat. Nagy volt a sár, főleg a kapuk előtt, emiatt a kapusoknak nehéz dolga volt. A játékosaink egyfolytában csúszkáltak, míg az ellenfél nem, így ők tudták uralni a játékot. A félidőben mi vezettünk, aztán egy szabadrúgásból megpattant a labda és az ellenfél elé került, amivel egyenlíteni tudtak. Sajnos ezzel megtörtek minket és kaptak egy lendületet, megfordították az eredményt. Csalódott vagyok, hogy így alakult. A lányaink mindent megtettek, amit tudtak, de sajnos most ez ennyire volt elég. Megyünk előre, dolgozunk tovább keményen, hogy nyerni tudjunk.”

U15-ös lány bajnokság, 3. csoport, 5. forduló: Vasas Femina – FK Csíkszereda 3:1 (0:1)

Gólszerző: Szőke Eszter (17.).

FK Csíkszereda: Balog Boglárka (kapus), Baricz Katinka, Banea Bianca, Florariu Daria, Daradics Boglárka, Lőrincz Kitti, Tănase Dorina, Szőke Eszter, Részeg Beáta, Erös Teodora, Bodor Anita. Cserék: Cseke Melánia, Bănceanu Emese, Sandu Andrea, Majla Dorka. Edzők: Portik Helga és Szőcs Renáta.

Szép Zoltán