Az élvonal ugyan a Liga 2-nél komolyabb bajnokság, de az Albu László trenírozta hölgykoszorú nem panaszkodhat a sorsolásra. Az első öt fordulóban a Székelyföldről ki sem kell mozdulniuk, ráadásul mindhárom Csíkszeredába látogató ellenfél legyőzhető.

Székely rangadó a második játéknapon

Talán kevésbé jó hír, hogy a Vasas Femina elleni székely rangadóra már a második fordulóban sor kerül, ráadásul a lányaink számára kevés szép emléket felidéző székelyudvarhelyi Városi Stadion lesz a helyszín,. A felsőházi rájátszásba vezető úton, azonban minden akadállyal és minden helyzettel meg kell tudni birkózni. Az élvonal nem tartogat könnyed csatározásokat.

Az is jó hír, hogy a bajnokság két legesélyesebb csapatával, a zsinórban tízszeres bajnok Kolozsvárral és az új idényre jelentősen megerősödő, a tavalyi bronzérem után, a bajnoki címről álmodozó Temesvári Politechnikával csak az alapszakasz vége felé csapunk össze. Addig van jó két hónapunk, hogy beleerősödjünk a mezőnybe.

Továbbá számunkra az sem kifejezetten rossz fejlemény, hogy a bajnoki ezüstérmes Borgóprundi Heniu, miután a nyáron Besztercei Gloriává alakult, a második vonalban folytatja. Visszalépésükkel a mezőnyben a felsőházi rájátszásra kiemelten esélyes csapatok száma eggyel csökken.

A felsőház lehet a reáléis célkitűzés

Mivel a Kolozsvári Universitatea és a Temesvári Politechnika borítékolhatóan a bajnoki címért vív külön csatát, lányaink számára a felsőházban kiadó további négy hely egyikének megszerzése lehet a reális cél. Nem lesz egyszerű, de megvalósítható. Az első játéknaptól az utolsóig, nagyot kell azonban küzdeni érte.

A csapat játékán a szurkolók buzdítása is sokat lendíthet. Éppen ezért az FK Csíkszereda női csapatának élvonalbeli mérkőzéseire minden sportbarátot, korra, nemre, nemzetiségre és felekezeti hozzájárulásra való tekintet nélkül szeretettel várunk és elvárunk.

Kiáltsuk együtt: Hajrá csajok! Hajrá Szereda!

Ráduly Róbert Kálmán

Csíkszereda, 2022. augusztus 25.