Győzelemmel zárta vasárnap a második ligát női csapatunk, mely ősztől az élvonalban folytatja.

Kiegyensúlyozott játékot hozott csapatunk utolsó második ligás bajnokija, melyen a vendég Jászvásáriak tisztességgel próbálkoztak és egy ideig állták a sarat. A 27. percben Bartalis Barbara a keresztlécet találta telibe, nem sokkal később Balázs Eszter előtt adódott kecsegtető helyzet, de nem tudott élni vele. A 44. percben szöglethez jutott a csapatunk, Nyéki beadását pedig Bartalis a kapuba fejelte: 1-0. Az első játékrész hosszabbításában növelhette volna előnyét az FK, miután Szőke Eszter egy jó cselt követően ziccerbe került, fiatal játékosunk azonban fölé bombázta, akárcsak Antal Anita, aki Szentes beadását fejelte a kapu mellé.

Szünet után hamar növelte az előnyt Albu László csapata, Balázs Eszter remek egyéni alakítása góllal ért véget, miután egy távoli lövése a jászvásári kapuban landolt: 2-0. A 77. percben egy kétes helyzetet követően büntetőhöz jutottak a vendégek, Salamon azonban ki védte Grădinariu tizenegyesét. A kipattanó labdára Györgyicze is ráfutott, de szabálytalanul szerelte a jászvásári játékost, így ismét büntetőhöz jutottak a fehér mezesek, ezúttal Răduc állt a labda mögé és csökkentette a hátrányt: 2-1. A hajrában Nyéki is helyzetbe került, de lövése a kapu fölé ment, így az eredmény nem változott. A lányok győzelemmel zárták a bajnokságot és a meccs végén megkapták az érmeket illetve a kupát is, majd a szurkolókkal közösen énekelték el a székely himnuszt. Szép volt lányok, történelmet írtatok ősztől irány az élvonal!

Női Liga 2., Első csoport, 17. forduló: FK Csíkszereda – Navobi Iași 2:1 (1:0)

Gólszerzők: Bartalis (44.), Balázs (47.), illetve Răduc (80.).

Sárga lap: Antal, Abos, Salamon, Balázs, illetve Roșu.

FK Csíkszereda: Salamon – Szentes (Nagy 77.), Berkeczi, Abos (Szász 90+1), Albu – Nyéki, Antal, Szőke, Bartalis (Györgypál 90+1), Balázs, Péter A. (Györgyicze 46.). Edzők: Albu László, Szőcs Renáta és Tőke Szilárd.

Navobi Iași: Abalașei – Fecioru, Roșu, Popovici, Lupu, Grădinariu, Răduc, Bențoiu, Butnaru, Croitoru (Capră 89.), Casian (Cobzaru 53.). Edzők: Comisu Sorin és Ambrosie Adrian.

Szép Zoltán