Tizenkét győztes meccs után, elszenvedte első bajnoki vereségét női második ligás csapatunk.

Albu László együttese meglepetésre kikapott Székelyudvarhelyen, ráadásul a Vasas Femina “farmcsapatától”. Azért az idézőjel, mert a Vasas egyáltalán nem a farmcsapattal játszott, hanem többségében az első ligás kerettel, ráadásul ezen a találkozón mutatkozott be az udvarhelyiek legfrissebb igazolása, Jelizaveta Molodjuk. Az ukrán játékos néhány napja érkezett a Sahtar Donyecktől és négy góllal járult hozzá csapata sikeréhez. Az is érdekes, hogy erre a mérkőzésre székelyudvarhelyi bírókat küldött a Szövetség, bár az eredményt nem befolyásolta, mégiscsak elgondolkodtató, hogy ilyen megtörténhet. A vereség ellenére csapatunk továbbra is őrzi első helyét, Jászvásárral szemben az előny öt pont, Románvásárral szemben hat pont.

Vezetőedzőnk úgy érzi ez a pofon jókor jött:

„A Vasas első ligás csapatával játszottunk, az új ukrán idegenlégiósuk egy igazi klasszis játékos. Nálunk fontos láncszem hiányzott, Balázs Eszter sérülés miatt nem léphetett pályára. Ennek ellenére a vizes nagy fű volt az ellenfelünk és úgy gondolom ez rányomta a bélyegét a végeredményre. A mai játékunk sajnos csak ennyire volt elég. De, ez a pofon jókor jött, mert megmutatta, hogy komolyan kell dolgozni tovább és nem szabad kiengedni egy pillanatra sem. Nincs veszve semmi, kell hozni a többi meccset és el fogjuk érni a célunkat.”

– Albu László

Női Liga 2., 1. csoport, 14. forduló: Székelyudvarhelyi Vasas Femina II – FK Csíkszereda 7:2 (3:1)

Gólszerzők: Mitri Rita (8.), Jelizaveta Molodjuk (14., 60., 84. és 89.), Benő Krisztina (42. és 54.), illetve Szentes Szabina (32.) és Bartalis Barbara (79.).

Sárga lap: Abos (41.), Nagy (75.), Györgyicze (81.), Albu (90.)

Székelyudvarhelyi Vasas Femina II.: Sándor Barbara – Hodor Mária Magdolna, Szász-Bencze Brigitta, Molnár Andrea, Szalma Renáta, Orbán Aranka, Benő Krisztina, Jelizaveta Molodjuk, Mitri Rita, Horváth Anita, Tóth Györgyi. Cserék: Dénes Ágota, Godra Anett, Aura Zănoagă, Sólyom Henrietta. Vezetőedző: Székely János.

FK Csíkszereda: Salamon Szidónia (Tankó Réka 71.) – Albu Erika, Abos Bianka, Berkeczi Emőke (Györgypál Edina 75.), Szentes Szabina, Nyéki Anna, Antal Anita, Szőke Eszter, Péter Alexandra (Nagy Noémi 71.), Bartalis Barbara, Györgyicze Réka (Szász Ildikó 84.). Vezetőedző: Albu László.

Szép Zoltán