Tegnap délután tartotta tanévnyitó ünnepségét a Márton Áron Tehetséggondozó Központ.

Egy éves kényszerszünet után ismét élettel telt meg a MÁTK, amelyet idéntől az FK Csíkszereda és a Mens Sana Alapítvány közösen működtet. A tanévnyitón jelen volt Darvas Kozma József, római katolikus esperes, Tánczos Barna a Mens Sana Alapítvány elnöke, környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter, Ráduly Annamária a MÁTK tanulmányi igazgatója, illetve Ráduly Róbert Kálmán az FK Csíkszereda általános igazgatója.

Fotó: Szép Zoltán

Az udvaron, a MÁTK bejárata előtt tartott ünnepségen Tánczos Barna, úgy fogalmazott a Magyar Állam jóvoltából már tavaly megérkezett az a támogatás, amely által finanszírozni tudják a jól tanuló diákok tehetséggondozását, ezáltal a fiatalok arra koncentrálhatnak, ami a legfontosabb, a tanulásra. Ugyanakkor hozzátette, saját tapasztalatból tudja, hogy a középiskolás évek alatt életreszóló barátságok köttetnek.

Fotó: Szép Zoltán

Darvas Kozma József római katolikus esperes felidézte, hogy öt évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Márton Áron Tehetséggondozó Központ, amelynek akkori megnyitóján a Magyar Állam részéről jelen volt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Mészáros Lőrinc a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke. Kiemelte, a kollégium Márton Áron püspök nevét viseli, akinek neve kötelez:

„Törekedni kell, hogy hitünkben erősek, erkölcsünkben tiszták, identitásunkban, magyarságunkban szilárdak legyünk”

– idézte fel öt évvel ezelőtti beszédét, majd közös imára hívta a diákokat.

Fotó: Szép Zoltán

Ráduly Annamária tanulmányi igazgató nagy örömmel köszöntötte a bentlakókat és bizalmát fejezte ki, hogy a jelenléti oktatás hosszasan kitart, ezáltal a MÁTK működése zavartalan lesz.

Szép Zoltán