Az FK Csíkszereda fiataljai, a 49. percben csereként beszálló különítményének góljaival,  győzelemmel avatták a Sportpark meccspályáját. Benkó Tihamér legénysége, a szünet után hátrányból fordítva örvendeztette meg a népes közönségét.

A mérkőzést az FK Csíkszereda felnőtt kerete és teljes stábja a helyszínen izgulta végig.
Akárcsak a délutáni találkozón, ezúttal is gyorsan gól esik.  Bal oldalról elvégzett sarokrúgást követően,  a Stáncsity által a hosszúra visszafejelt labdát, az üresen hagyott Márkovity Máteá bevágja (0-1). A gól után a vajdaságiak kerülnek fölénybe és egészen a 27. percben elrendelt ivószünetig, Volford mester tanítványaitól magas iramot és tetszetős játékot láthat a nagyszámú nézősereg. A félidő végére, a vendégeken kiütköző fáradtság közepette, a székely akadémisták is meg-megvillannak, de kísérleteik három négy kapu mellé szálló lövésnél nem jutnak közelebb.

A szünet után rögtön kettőre hizlalhatná előnyét a Topolya, de végül – a 49. percben eszközölt hármas cserét követően, két cserejátékos találatával megfordította az állást az FK. Előbb Colceriu remek beadását követően, az 51. percben Zelenák volt fejjel eredményes (1-1), majd az 55. percben Iordache Luca vágott be a tizenhatos vonalról egy kipattanót (2-1). A folytatásban az FK a jobb csapat. Ilie Luca a vezérük, aki a 64. percben a bal kapufa tövét találja telibe, majd négy perccel később, a fél pályáról indulva magabiztosan értékesíti szólóját (3-1).

Az utolsó percekben, a zárkozás reményében rohamoz a Topolya, de hiába dolgoznak ki ziccert, az eredmény nem változik. Amikor Simon téved, akkor a topolyai támadók nem büntetnek, amikor pedig a vendégek veszélyesen lőnek kapura, Simon szó szerinti hálóőrnek bizonyul.

A találkozó végére az éjszakai világítás is beindul. Jelentjük jól működik, akárcsak akadémistáink a második játékrészben. No meg a ráadás szétlövésben, ahol nem tudtak hibázni.

FK Csíkszereda – Topolyai TSC 3-1 (0-1). FK CsíkszeredaSportpark, meccspálya. 212 néző.

Vezette: Țîții Lucian, Nagy Daniel, Tocai Emeric.

Tartalék: Şuvar Alexandru (mindannyian Szeben megye).

Gólszerzők: Zelenák Dávid (51. p), Iordache Luca (55. p) és Ilie Luca (67. p), illetve Márkovity Máteá (9. p). 

FK Csíkszereda (4-3-3): 21. Simon Máté – 5. Colceriu Flavius, 4. Szőke Lénárd, 20. Ureche Alex, 3. Kárándi Botond – 14. Bödő Efraim (15. Iordache Luca, 49. p), 19. Leczki Norbert, 16. Balogh Szilárd (8. Jakab Krisztián, 66. p) – 7. Lázár Magor (10. Zelenák Dávid, 49. perc), 22. László Norbert (18. Ilie Luca, 49. perc), 11. Török Láday Hunor (9. Ilie Mihai, 66. p). Vezetőedző: Benkó Tihamér.

Topolyai TSC (4-3-3): 1. Ilija Vászin – 2. Izidorovity Márkó (11. Mester István, 69. p), 5. Mitrovity Jánkó, 4. Radevity Nemányá, 16. Kulojvevity Ognyén (15. Szuvájcsvity Sztefán, 60. p) – 8. Stancsity Álekszándár, 5. Mitrovity Jánkó, 6. Trajkovity Dávid – 7. Márkovity Máteá (14. Nagyhegyesi Márió, 77 perc), 9. Lázity Dálibor, 13. Vujicsity Lázár (17. Máskovity Vedrán, 60. p).

Vezetőedző: Volford Tibor.

Ráduly Róbert Kálmán

Csíkszereda, 2022. augusztus 3.