Tegnap este megérkezett Szlovákiába az U19-es Európa-bajnokság helyszínére a romániai válogatott.

A húsz fős keretnek tagja akadémistánk Gergely Botond is, akinek minden esélye megvan rá, hogy pályára lépjen az olaszok, a franciák vagy a szlovákok ellen. Középhátvédünk azt mondta, jól utaztak és minden a legnagyobb rendben.

Fotó: FRF

“Nagyon jók a körülmények, a lehető legjobbak. Még nem volt edzésünk, csak délután lesz. Ma délelőtt gyűlések voltak a játékvezetőkkel és hivatalos fotózások, úgyhogy nagyon érződik az EB hangulata. Itt minden az EB-ről szól.”

– Gergely Botond

A romániai U19-es válogatott programja:

  • Június 18., 21:00: Olaszország – Románia
  • Június 21., 21:00: Románia – Franciaország 
  • Június 24., 18:30: Románia – Szlovákia

A mérkőzésekre a dunaszerdahelyi DAC stadionban kerül sor és az összecsapásokat a Román Közszolgálati Televízió, valamint a FRF TV is élőben közvetíti.

Az U19-es román válogatott kerete: 

Kapusok: Robert Popa (U Craiova 1948), Alexandru Borbei (US Lecce), Denis Lungu-Bocean (SV Kuchl).

Hátvédek: Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (ACS Petrolul), Gabriel Dănuleasă, Dan Sîrbu (mindketten Konstancai Farul), Andrei Coubiș (AC Milan), Denis Radu (Temesvári Poli), Gergely Botond (FK Csíkszereda).

Középpályások: Nicolas Popescu, Ștefan Bodișteanu, Eduard Radaslavescu, Răzvan Tănasă, Enes Sali (mind Farul), Andrei Pandele (FC Metaloglobus), Rareș Ilie (Bukaresti Rapid), Doru Andrei (Temesvári Poli), Aurelian Ciuciulete (FCSB).

Támadók: Andreas Chirițoiu (Konstancai Unirea), Luca Andronache (Farul).

Szövetségi kapitány: Adrian Văsîi.

Szép Zoltán