Tizenegyedik alkalommal szerveztünk szakmai napot a Székelyföld Labdarúgó Akadémia edzőinek.

A Varga Károly által életrehívott szakmai nap sorozat a járvány miatt hosszú idő után került ismét megrendezésre. A helyszín ezúttal a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Házának előadó terme volt, ahol az eseményt Szondy Zoltán SZLA elnök nyitotta meg, majd az előadások sorát Liszkai Dezső a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia igazgatója folytatta. A PFLA akadémiai igazgatója többnyire a Felcsúton zajló munkáról beszélt: Az Edzés, mint érték címmel. A továbbiakban szó volt csapatjátékról, periodizációról és gyerekprogramról is. Liszkai Dezső már a legelején arra kérte az edzőket, hogy találják meg azt az apróságot ezen a továbbképzésen, amit hazavisznek magukkal és a munkájukban hasznosítanak.

A nap másik előadója Csordás Szabolcs a PFLA utánpótlás menedzsere volt, aki a kiválasztásról és az egyéni képzések fontosságáról tartott előadást.

Végezetül Varga Károly a Kárpát-medencei Akadémiai Rendszer szakmai igazgatója összegezte az elmúlt két év történéseit, majd Dusinszki Zoltán SZLA szakmai igazgatóval közösen egy-egy FK Csíkszereda mezt nyújtott át az előadóknak.

Szép Zoltán