Fontos három pontot tartott itthon U19-es csapatunk, mely ezúttal jobban bírta a hajrát, mint az előző fordulóban.

Demény Norbert legénysége sok helyzetet dolgozott ki, de az első félidőben még nem sikerült bevenni Blaga kapuját. Szünet után rendezte sorait csapatunk, sőt ezúttal a meccs végét magabiztosan hozták le.

Vezetőedzőnk a találkozót követően, így értékelt:

“Nagyon kiegyensúlyozott mérkőzés volt, úgy álltak fel ellenünk mintha döntőt játszanának. Nehéz időszakon megyünk át, mert sok “tétmeccsünk” van, mindenki nyerni akar ellenünk. Arad egy nagyon jó képességű csapat és csakis a tartásunk miatt sikerült nyerni. Ez a győzelem jó lélegzetvétel volt, mert a ránk váró program elég keménynek ígérkezik. Taktikailag a fiúk jól álltak a pályán. Az első félidőben több helyzetünk volt, de a gólok a másodikban érkeztek. A cserék is jól szálltak be, lendületet adtak a csapatnak és nagyban hozzájárultak a meccs kimeneteléhez.”

U19-es Elit Liga, Nyugati-csoport, 8. forduló: FK Csíkszereda – FC UTA Arad 2:1 (0:0)

Gólszerzők: Szabó (59. tizenegyesből), Vereguț (79.), illetve (71.).

Sárga lap: Kecskés (70.), Csala (68.), illetve Kiss (88.).

FK Csíkszereda: Karácsony – Hadnagy (Bóné 46.), Vereguț, Ketesdi, Bujdosó, Bóni (Csala 46.), Szabó, Kecskés (Szakács 86.), Sándor, El-Sawy (Albu 66.), Biró (Finna 66.).

FC UTA Arad: Blaga – Bortis, Bota, Opris, Codrea, Sárközi, Serangau, Mihai, Mercioiu, Ekmekci, Kiss. Cserék: Rigó, Bulza, Stoica, Domide, Istfan.

Szép Zoltán