Nehezen, de sikerült a továbbjutás a Románia Kupában U19-es csapatunknak.

Demény Norbert és Zöld Péter gárdája Karácsonkőn lépett pályára és egy küzdelmes gólnélküli meccset követően, végül büntetőkkel jutott tovább a következő körbe.

Vezetőedzőnk szerint ez egy tipikus kupameccs volt:

“Megvoltak a lehetőségeink, de nem sikerült a kapu előtt olyan pozíciót fogni, hogy be is rúgjuk a labdát a hálóba. A gólrúgás erősségünk és ritka az a meccs amikor nem rúgunk gólt, de ez most ilyen volt. Tipikus kupameccs, ahol a kisebb csapat fegyelmezetten és lelkesen játszott, így akár ők is nyerhettek volna. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a játék képe alapján megérdemeltük a győzelmet és jó dolog, hogy tizenegyesek árán is, de sikerült a továbbjutás. A lefújás pillanatában már a hétvégére gondoltunk, hisz szombaton az év utolsó meccse következik, amelyet szeretnénk megnyerni.”

– Demény Norbert

U19-es Románia Kupa, 2. forduló: ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ – FK Csíkszereda 0:0 (0:0) büntetőkkel 4:5

Gólszerzők: Anton, Ștefănescu, Pop, Lungu, illetve Csala, Bujdosó, Harangozó, Biró, Bârsan.

Sárga lap: Bârsan (20.), Csala (88.).

ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ: Tadir – Roșu, Ștefănescu, Fleșeriu, Amihăesei, Luca, Pop, Anton, Lungu, Istrati, Bordei. Cserék: Maftei, Livezeanu, Vîrlan, Marian, Micu, Pascu, Cătău, Lacustă, Oprea. Vezetőedző: Pancu Constantin.

FK Csíkszereda: Karácsony – Precup (Dobre 78.), Csedő, Hadnagy, Bârsan, Bóné, Sebestyén (Albu 46.), Bujdosó, Kecskés (Csala 46.), Szakács (Harangozó 78.), Biró. Vezetőedző: Demény Norbert.

Szép Zoltán