Csokilabor és mászófal volt az edzésprogram U13-as csapatunknak a tegnapi gyermeknapon.

Kovács Tamás edző szerint ez a nap különleges a gyerekek életében, ezért olyan egyedi programokkal akarta meglepni őket, amivel eddig még nem igazán találkoztak.

“Ehhez többek között egy gyerekkori barátom nyújtott segítséget, akivel anno a focipályán ismerkedtünk meg és jelenleg megannyi kreatív projekt mellett egy olyan csokilabort működtet, ami a beindulása óta díjat díjra halmoznak, hisz olyan ízvilággal és olyan természetes alapanyagokból dolgoznak, amire a külföldi szakemberek is csak bólogatnak, mondhatni már-már művészet amivel foglalkoznak. Mivel a foci is egyfajta művészet, illetve a helyi kézműves csokigyártásban is akkora potenciál van, mint a székelyföldi tehetséges gyerekekben, ezért ezt az elvet követve szerettem volna, ha a csapat tagjai kicsit betekintenek a kulisszák mögé, hogyan is készül mindez és interaktívan részt vesznek ebben a folyamatban. A foglalkozás végére mindenki a saját munkájával a kezében hagyhatta el a helyiséget. Köszönjük szépen szépen Burján Zsoltnak, Bálint Eszternek és a „The Choco Projectnek” a lehetőséget és a nem mindennapi élményt.”

A csokigyártás után a mozgásé volt a főszerep, amely során a Magtár alagsorában berendezett mászófalakon engedték szabadjára az energiát a fiatalok.

“Az elején az elemekkel ismerkedtünk, majd különböző versenyek formájában összemértük a gyorsaságunkat, valamint a találékonyságunkat, ahol a srácok nagyszerűen reagáltak és alkalmazkodtak a kialakított akadálypályákhoz.”

Szép Zoltán