Nem sikerült a pontszerzés a rivális Bákó otthonában, így akár a második helyünkbe kerülhet a vereség.

Fiataljaink pontatlanul kezdték a moldvaiak elleni mérkőzést és későn ébredtek, hiába hajtottak a végén, az egyenlítés nem jött össze. Benkó Tihamér vezetőedző szerint a csapat nagyot küzdött, de a rossz kezdés rányomta a bélyegét a meccsre.

“Rosszul kezdtük a mérkőzést, az első 20 percben tompák voltunk, sok párharcot veszítettünk, az ellenfél meg is szerezte a vezetést egy szöglet után. Ezt követően fokozatosan javult a játékunk, nálunk volt a labda és volt lehetőségünk az egyenlítésre, de nem tudtuk gólra váltani a helyzeteinket. A második félidő elején egy oldal szabadrúgás után az ellenfél megszerezte a második gólját. Ennek ellenére továbbra is tudtunk helyzeteket kialakítani, sikerült is szépíteni. Az utolsó 20 percben mondhatni teljesen domináltuk a játékot, az ellenfél már csak a védekezésre koncentrált. A cseréink nagyon jól szálltak be, szerkezetet is váltottunk a meccs hajrájában, azonban hiába dolgoztunk ki sok lehetőséget, nem sikerült az egyenlítés. A játékunk nem volt rossz, a gyerekek is mindent megtettek, nagyot harcoltak, de sajnos ez ma nem párosult eredménnyel, ami miatt csalódottak vagyunk, hiszen ez a második helyünkbe került a bajnokságban. Két hét múlva, hazai pályán igyekszünk jó játékkal és egy győzelemmel lezárni a bajnoki szezonunkat.”

– Benkó Tihamér

U16-os Elitliga, Play-off, 1. csoport, 9. forduló: FC Bákó – FK Csíkszereda 2:1 (1:0)

Gólszerző: Bödő (58.)

Sárga lap: László (30.), Csíki (55.), Jakab (60.).

FK Csíkszereda: Csíki – Gábor (Kusztos 45.), Szőke, Ureche, Kárándi – Marosi, Jakab, Iordache (Bödő 45.), Török (Zelenák 45.), Lázár (Ilie 60.), László.

Csapatunk az utolsó fordulóban, április 30-án hazai pályán fogadja a Brassói Kids együttesét.

Szép Zoltán