A Székelyföld Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója szerint az U19-es keretünk egy Aranycsapat és a titkos cél, hogy a nemzetközi porondon is legalább egy fordulót lépjünk tovább.

Az elmúlt napokban U19-es csapatunk címlapsztori volt, amelyről a magyarországi és a romániai sajtó is részletesen beszámolt. Lássuk a címeket: Utánpótlás: csíkszeredai címvédés az U19-es korosztályban (Nemzeti Sport), Hármat vágott a döntőben, megvédte címét az U19-es Elit Ligában az FK Csíkszereda (Székelyhon), Ismét Románia csúcsán Csíkszereda U19-es csapata (erdelysport.hu), ”Ciucanii” vor reprezenta România în UEFA Youth League (Digisport), Csikszereda s-a impus în finala Ligii Elitelor U19 și va reprezenta România în UEFA Youth League! (GSP). Ezt olvasva Dusinszki Zoltán Aranycsapat állítása nem áll messze a valóságtól. A szakmai igazgató szerint, amit ez a csapat az elmúlt egy évben elért, az egyértelműen bravúr.

“Ezt a sikert a srácoknak kell megköszönni, mert a tavaly megérezték a siker ízét és rájöttek, hogy kemény munkával akár ugyanolyan szinten tudnak maradni. Úgy a szakmai stáb, mint a srácok heroikus munkát végeztek, főleg a tavasszal, hisz januárban még úgy nézett ki, hogy nagyon nehéz lesz bejutni még az elődöntőbe is. De, mérkőzésről mérkőzésre megértették, hogy munkával és jó csapategységgel célba tudnak érni, ráadásul a stáb is olyan jól dolgozott körülöttük, hogy szinte nem is veszítettünk játékost egész szezonba. Az elmúlt időszakban azt lehet mondani, hogy a csapat 8-9 döntőt játszott és folyamatosan jöttek a mérkőzések, a kupa negyeddöntőtől kezdve egészen a döntőig, akkor jött a bajnoki elődöntő és finálé, tehát folyamatosan olyan meccsek voltak, ahol 120%-on kellett égni. Épp ezért ezek a srácok hatalmas mentális erőről tettek tanúbizonyságot.”

Hozzátette, az U19 az a korosztály amely gyakorlatilag egy négy éves képzés végét jelenti, amikor kiteljesedik úgy az edzők munkája, mint a játékosok hozzáállása és kiderül az, hogy kik azok a labdarúgók, akikre a jövőben is számítani lehet.

Fotó: Pál Zoltán

“A tavalyi bajnoki cím után azt mondtuk, hogy ez egy csíki csoda! Én az idén azt mondom, hogy ez most az Aranycsapat, amely ugye már két aranyat nyert és a hétvégén megvan az esély arra, hogy még egy harmadik kupát is bezsebeljünk, ezzel minden trófeát Csíkszeredába hoznánk.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire lehet még fokozni ezt a sikerességet a szakmai igazgató mosollyal az arcán vágta rá, ha megnyerjük a Szuperkupát, akkor már csak a nemzetközi porond maradt.

“A titkos cél az volna, hogy mivel a tavaly megízleltük a nemzetközi porondot, most legalább egy fordulót lépjünk is tovább, de ez sorsolástól is függ, hogy milyen szintű csapatot kapunk el.”

Mint, ismert tavaly szeptemberben az FK Csíkszereda ellenfele az UEFA Youth League-ben a francia bajnok Angers SCO volt, amely kettős győzelemmel jutott tovább.

Szép Zoltán