Történelmet írt U19-es csapatunk, mely a Románia Kupa után a bajnokságban is döntőbe jutott és címvédésre készül.

Egygólos előnyből várta a konstancai visszavágót U19-es csapatunk, mely egy héttel ezelőtt 3-2-re nyert a Farul ellen. Fiataljaink ezúttal is szervezetten kezdték az összecsapást, melyet a Hagi Akadémia központi füves pályáján rendeztek. A mieink El-Sawy szemfüles találatával vezetést szereztek, miután játékosunk elcsente a labdát a Farul védőjétől és egy az egyben a kapussal szemben nem hibázott: 0-1.

Fotó: Farul Constanta

Előnyünk nem sokáig tartott, a hazaiak Cojocaru révén egy gyönyörű góllal rögtön válaszoltak: 1-1. Szünetig az eredmény már nem változott, de edzőink a félidőben két helyen is cseréltek.

Fotó: Farul Constanta

A második félidő elejét a Farul nagyon megnyomta és ennek meg is lett az eredménye egy kipattanót követően Mălăele a tizenhatoson kívülről eleresztett lövése utat talált Karácsony kapujába: 2-1.

Fotó: Farul Constanta

A 60. percben egy gyors ellentámadást követően akadémistáink közel álltak az egyenlítéshez, de végül csak egy szögletet tudtak kiharcolni. Hét perccel később a golyó a fejünk mellett szállt el, miután a Farul két nagy helyzetet hagyott ki. Mivel a rendes játékidőben és a három perces hosszabbítást követően sem esett újabb gól, így büntetők döntöttek a továbbjutó kilétéről.

Fotó: Farul Constanta

A mieink közül El-Sawy, Vereguț, Gergely és Bărăbaș is értékesítette tizenegyesét, Karácsony Márk pedig két büntetőt is kivédett, így az FK Csíkszereda idén is döntőbe jutott. A fináléra május 27-én Bukarestben kerül sor, az ellenfél a Kolozsvári Universitatea lesz.

U19-es Elitliga elődöntő, visszavágó: Konstancai Farul – FK Csíkszereda 2:1 (1:1) büntetőkkel 3:4

Gólszerzők: Ionuț Cojocaru (12.), Roberto Mălăele (49.), illetve Omar El-Sawy (11.)

Konstancai Farul U19: Dincă – Maftei, Sîrbu, Dănuleasă, Borza (84 Mitulețu) – Mălăele, Popescu, Radaslavescu – Tănasă (76 Andronache), Cojocaru, Bodișteanu. Edzők: Nicolae Roșca, Dan Ochia.

FK Csíkszereda U19: Karácsony – Bărăbaș, Gergely, Vereguț, Hadnagy (Ketesdi 46.), Balázs, Csala, Bujdosó, El-Sawy, Sándor, Finna (Biró 46.). Edzők: Demény Norbert, Antal Szilamér, Tiberiu Lung.

Szép Zoltán