Szerdán mutatkozik be hazai pályán az UEFA Youth League 2022/2023-as kiírásában U19-es bajnok, kupa-, és szuperkupa-győztes csapatunk. A 17 órakor kezdődő találkozó játékvezetői hármasa Bosznia-Hercegovinából érkezik.

Bosnyák játékvezetői hármas fogja vezetni az UEFA Youth League első selejtezőkörében érdekelt csapatunk szerdai, hazai bemutatkozó mérkőzését. A törökországi Galatasaray AŞ elleni első mérkőzés játékvezetője Miloš Gigovic lesz. A Bosznia-Hercegovinából érkező Gigovic komoly játékvezetői tapasztalattal rendelkezik. Hazája bajnokságában, a bosnyák Premijer Ligában 70 mérkőzésen fújta a sípot. Ezeken a találkozókon 301 alkalommal mutatott fel sárga lapot (tízszer a másodikat is), és hét játékost azonnali piros lappal küldött idő előtt az öltözőbe.

A játékvezető szerepet kapott néhány mérkőzésen a szerb első osztályban is. Ennél is lényegesebb azonban, hogy nemzetközi rutint is szerzett már. Negyedik játékvezetőként a futó 2022/2023-as szezonban több Európa Liga és Bajnokok Ligája mérkőzésen is közreműködött. Többek között a BL-ből a Ferencvárost kiütő Qarabag FC Zürich elleni hazai mérkőzésen is ott volt Azerbajdzsánban.

Miloš Gigovic segítői az oldalvonalak mellett honfitársai, Damir Lazić és Enes Đozić lesznek. A negyedik játékvezetői feladatokat a hazai Lucian Rusandu fogja ellátni.

A szerda mérkőzéshez kapcsolódó hír, hogy kedden 16:30-órától sajtótájékoztatót tartunk a két vezetőedző, valamint a csapatkapitányok részvételével. A sajtótájékoztatót követően hivatalos edzés következik, ahol az első 15 percben lehetőség adódik a média képviselői számára a filmezésre is. Az UYL párharcunk első mérkőzését szeptember 14-én 17 órától hazai pályán játsszuk, a visszavágót pedig október 5-én rendezik Isztambulban. Továbbjutás esetén fiataljainkra az ukrán Rukh Lviv és a lengyel Zagłębie Lubin párharc győztese vár a következő körben. Jegyek kaphatók a bilete.ro oldalon!

Farkas Endre