Vágó Attila lett az FK Csíkszereda felnőtt csapatának új vezetőedzője.

Az 57 éves salgótarjáni születésű szakembert Szondy Zoltán az FK Csíkszereda elnöke mutatta be a sajtó képviselőinek. Vágó Attila, öt első osztályú és legalább nyolc másodosztályú magyarországi csapatnál is megfordult. Ült már a Videoton, DVTK, Szolnok vagy Békéscsaba kispadján is, hogy csak a legismertebbeket említsük, de ugyanakkor kétszer volt a magyar női válogatott szövetségi kapitánya is. Az elmúlt fél évben Székelyudvarhelyen edzősködött, ahol sikeresen dolgozott és elérte a célkitűzést, vagyis megmentette a csapatot a kieséstől.

DSC_0126

Vágó Attila kijelentette, hogy azért jött Csíkszeredába, hogy a csapatot felvigye a másodosztályba! Mint, mondta a tavalyi keretből távozott Lukács Zsombor, Nagy Norbert és Andrei Țepeș, illetve Csonka Bonifác és Tamás Nándor a Puskás Akadémiánál kezdte meg a nyári felkészülést, de ő azt szeretné, ha mindkét játékos visszatérhetne Csíkszeredába. Mivel, a bajnokság augusztus 26-án kezdődik, tervei szerint a felkészülési időszakban tíz mérkőzést játszanának.

A hétfőn elkezdődött felkészülés során közel 30 labdarúgóval dolgozik, közülük többen is próbajátékon vannak, de jó hír, hogy Hodgyai Lászlót sikerült hazacsábítani!

DSC_0133

A fiatal csíki nevelésű csatár, legutóbb Csákváron focizott, de megfordult már a Ferencváros második számú csapatában, a Marosvásárhelyi ASA valamint a kolozsvári CFR együttesében is. Hodgyai László így nyilatkozott a hazatérésről:

“Úgy éreztem ideje volt hazatérni és az is számított, hogy olyan jelképes játékosokkal lehetek egy csapatban,  mint Bajkó Barna vagy Ilyés Róbert. Szerintem most megkellett ragadnom ezt az esélyt és mindenképpen büszkeséggel tölt el, hogy Csíkszeredában lehetek és nagyon-nagyon bízok benne, hogy feljutunk!”

DSC_0127

Az FK Csíkszereda felnőtt csapatának szakmai stábja a következő: Vágó Attila (vezetőedző), Ilyés Róbert (másodedző), Vég Csongor (erőnléti edző), Széchenyi Márton (pályaedző), dr. Bachner István (orvos), Mikó László (gyúró), Tóth Emese (fizioterapeuta), Tamás Attila (delegáció vezető) és Varga Károly (szakmai igazgató).

DSC_0123

Az FK Csíkszereda elnöke Szondy Zoltán kifejtette, hogy a csapat célkitűzései nem változtak és annak ellenére, hogy az előző idényben elbuktuk a feljutást “az FK Csíkszereda továbbra is ugyanazzal a stratégiával fog fellépni, amelyet már öt évvel ezelőtt kitűzött magának. A célunk az, hogy visszahozzuk Erdélybe a magyar sporthagyományokat. Feltámasztanánk azt a mozgalmat, ami Trianon után jellemezte az erdélyi és partiumi magyar sportot. A romániai magyarság megérdemli, hogy legyen egy reprezentatív csapata.” – jelentette ki a sajtótájékoztatón Szondy Zoltán, a klub elnöke.

DSC_0118

Hozzátette, hogy választhattuk volna a könnyebb utat is a magasabb osztályokba való feljutáshoz azzal, hogy vásárolunk tapasztalt játékosokat, de mi egy nehezebb, viszont biztosabb utat választottunk: saját utánpótlásra, saját sporthagyományokra alapozva építünk ki egy jó csapatot: “Bármennyire is nehéz, tovább építkezünk: a 3. ligás felnőtt csapatunk mellett négy együttest indítunk az országos ifjúsági bajnokságokban (U19, U18, U17 és U16) és fiatal játékosokkal segítjük két partnercsapatunkat, a szintén 3. ligás Székelyudvarhelyt és Kézdivásárhelyt!”

DSC_0122

Az FK Csíkszereda sajtótájékoztatóján, Szondy Zoltán meghívására jelen volt a Lokálpatrióták szurkolóinak képviselője Tamás László (“Egér”) is, akinek a klub elnöke megköszönte az eddigi támogatást és kihangsúlyozta, hogy az FK stratégiájában ezután is fontos helyet kapnak a szurkolók és amikor szükséges kikérik a véleményüket is!