Csíkszeredában jártak a Magyar Labdarúgó Szövetség utánpótlás válogatottainak képviselői, akik az I. Székelyföld OTP Bank kupán megfigyelték játékosainkat és az itt folyó munkáról érdeklődtek.

Az egyik mérkőzés szünetében a 2016 augusztusában kinevezett Michael Boris U21-es magyar válogatott szövetségi edzőjével beszélgettünk. A német szakember tökéletesen beszél angolul is, de gyakran használ magyar szavakat is!

Jó napot Boris! Isten hozta Csíkszeredában, járt már korábban itt?

Először járok Erdélyben, így Csíkszeredában is, de nagyon meglepett a táj és tetszik, amit itt láttam, bár nem igazán volt időm körbenézni, hisz az időm nagyrészét megfigyeléssel töltöttem a pályán, vagy a lelátón. Voltam ugyanakkor Brassóban is, ahol megnéztem az U16-os csapat egyik mérkőzését, valamint egy keveset az U18-as csapat játékából is.

Mi a véleménye a Székelyföld Labdarúgó Akadémián folyó munkáról?

Szerintem nagyon jó körülmények vannak, láttam a szobákat is, a pályákat, minden adott a munkához. Ami, a játékosokat illeti, nagyon tetszett a Munkács ellen mutatott játék és izgatottan várom a Ferencváros elleni találkozót. Jó támadó focit láthattunk, védelem is jól össze volt rakva, gyakorlatilag esélyt sem adtak Munkácsnak, szóval nagyon lenyűgöztek.

Brassóban is megtekintett egy mérkőzést, arról mi a véleménye?

Érdekes volt, mert Tajti József úr mondta nekem, hogy az itteni akadémia focisai minden alkalommal “nemzetközi” meccset játszanak Romániával, és ezt eleinte nem igazán értettem, aztán Brassóban világossá vált, hogy ez valóban így van. Ezt, ha valaki nem látja élőben, el sem tudja képzelni! Kemény, nagyon kemény focit láthattam, sok szabálytalansággal és mellékessel, de nem csíkszeredai részről, hanem az ellenfél részéről. Ezekután el tudom képzelni milyen nehéz lehet így játszani egy bajnokságban 20 mérkőzést!

Volt olyan játékos, akinek a játéka megtetszett önnek? 

Igen, természetesen az U16-ban és U17-ben is láttam tehetséges játékosokat, meg kell még beszélnem a szakmai stábbal is, de mindenképp látok bennük lehetőséget! A Székelyföld OTP Bank kupa azért is jó, mert láthatjuk a Puskás Akadémia színvonalát és a csíki akadémia szintjét is, ezért is vagyok itt, hogy olyan játékosokat találjak, akik közelebb kerülhetnek a válogatottsághoz.

Milyennek találta a Székelyföld OTP Bank kupát?

Zseniális ötlet, számunkra ez egy remek lehetőség, hogy a horvát csapat kivételével olyan játékosokat lássunk, akik bemutatkozhatnak a magyar válogatottban. Talán, jobb lenne, ha nem volna ilyen kánikula, de hát ennek semmi köze a tornához.

Köszönöm a beszélgetést!

Én, köszönöm!