Négy labdarúgónk mutatkozott be tegnap az U18-as román válogatottban.

Florin Bratu szövetségi kapitány az FK Csíkszereda csapatából négy játékost hívott be a marosvásárhelyi Costin Laurean emléktornára. Bencze Norbert, Becze Tamás, Barta Norbert és Tamás Nándor pont az FK Csíkszereda ellen mutatkozott be a román válogatottban. Becze, Barta és Tamás kezdőként léptek pályára, majd a 62. percben Bencze Norbert kapust is becserélték.

u18 kapus

A mérkőzés első félidejében még tartotta a lépést az FK csapata a válogatottal, sőt a 12. percben a vezetést is megszerezték a piros-feketék. A folytatásban mindössze négy perc alatt két gólt is lőtt az U18-as román válogatott, így egy gólos előnnyel mehettek pihenni. Szünet után Florin Bratu csapata frissíteni tudott és ez az eredményen is meglátszott, főleg miután Solymosyt kiállították és az FK emberhátrányba került.

Románia U18 – FK Csíkszereda U19 6:1 (2:1)

Purguly Árpád vezetőedző nyilatkozata:

“Nagyon erős román válogatott ellen játszottunk, nyílván mi még keressük a csapatunkat, építjük, hisz a tavalyi U17 és U18-as keretből kell összeállítani a mostani U19-et. Sajnos, nem sikerült teljes csapattal eljönni, mert egyik részről ugyan kellemes dolog, hogy a válogatottnak kellett adni játékosokat, másrészt pedig a csapat másik része elment az U18-al Brassóba tornára, így nem tudtunk teljes kerettel megjelenni. Ennek ellenére próbáltunk helytállni, én azt gondolom, hogy az első félidőben ez sikerült is, hisz félidőben 2:1 volt az eredmény. Szünetben a válogatott tudott sort cserélni, nekünk volt három cserénk, akik nem voltak 100%-on mert sérülésből jöttek vissza, ezt nézve a második félidőben nem sok esélyünk volt. A mutatott hozzáállás a csapat részéről az példás volt!”

FK Csíkszereda: Molnár – Aszalós, Jakab, Simó, Pap, Solymosy, Zsombori, Szabó, Bakó, Antal és Csegöldy. Játszott még: Bara, Mitlea, Bedő, Berkeczi, Szabó, Tamás és Márton.

Az FK csapata szombaton a kolozsvári Ardealul ellen lép pályára.