Négy akadémiai csapatunk is érdekelt volt tegnap az U17-es és U19-es bajnokságban. A hazai pályán játszó csapataink kitömték a szászrégeniek hálóját és magabiztosan nyertek. Idegenben pályára lépő csapataink felemás teljesítménnyel tértek haza, míg az U16-os csapatunk győzni tudott, addig az U18-as együttes elszalasztotta a lehetőséget és belefutott egy vereségbe.

Ime az eredmények:

U17-es bajnokság:

FK Csíkszereda U17 –Szászrégeni Lucian Blaga FC 4–0 (2–0)

Gólszerzők: Simó Csongor 2, Máthis Mátyás és Kányádi Szabolcs.

FK Csíkszereda: Csegedi – Szfárli, Purguly, Rácz, Partene, Máthis, Incze, Kővári, Ferencz, Simó, Suciu. Játszott még: Esztolyka, Kurkó, Szabó, Pap és Kányádi.

Vég Csongor vezetőedző nyilatkozata:

“A mai nap szinte csak annak örülhetek, hogy 100%-ak maradtunk, mert nem játszottunk jól, sőt szerintem eddigi bajnoki meccseinken ma játszottunk a legtöbb hibával. Nagyon-nagyon sok pontatlanság volt, keveset játszottunk előrefelé, mélységben, abszolút nem tetszett. Nyilván 4-0 az megsüvegelendő, magabiztos győzelmet takar, de azt, amit a csapat tud játékban játszani, az jóval alulmaradt, amit vártam volna a mai meccsen.”

21267611_1589261751117325_1377359910_o

Medgyesi Gaz Metan–FK Csíkszereda U16 0–3 (0–2)

Gólszerzők: Botorok János 2 és Marius Corbu.

FK Csíkszereda: Albert – Baga, Bakó, Vita, Lázár – Csala, Casiadi, Corbu – Botorok, Vartosu, Köllő. Játszott még: Somodi, Fülöp, Tóth, Vitos.

Dusinszki Zoltán vezetőedző nyilatkozata:

“Úgy látom, hogy a csapat folytatja az első-két fordulóban mutatott formát. Nagyon jó tempóban álltunk bele a játékba, jól működött az előrevédekezés, sok helyzetet sikerült kialakítani, a labdabirtoklásban is felülmúltuk az ellenfelet, viszont egyszer-egyszer az ellenfél is megtudott lepni, de örülök, hogy a védekezés állta a sarat és egyre jobban néz ki a védelmünk. Én összességében azt mondom, hogy jó úton haladunk és remélem a hétvégén tudunk pozitív eredményt elérni Brassóval és akkor már gondolkodhatunk azon, hogy a táblázaton hányadik helyen tudunk végezni.”

DSC_0129

U19-es bajnokság:

FK Csíkszereda U19–Szászrégeni Lucian Blaga FC 9–1 (3–1)

Gólszerzők: Barta Norbert 3, Bara Levente 2 (+ 4 gólpassz), Tamás Zsolt, Dobos Oszkár, Aszalos Richárd és Pap Norbert.

DSC_0387

FK Csíkszereda: Molnár – Jakab, Berkeczi, Aszalos, Lakatos, Zsombori, Simó, Bara Levente, Tamás, Dobos, Barta. Játszott még: Pál, Pap, Márton.

DSC_0390

Purguly Árpád vezetőedző nyilatkozata:

“Én azt gondolom, hogy most már voltak olyan játékelemek, ami biztató a jövőre nézve, nagyjából ebben a ritmusban kellene játszanunk az összes mérkőzésünket. A felfogással nagyon elégedett vagyok, egyszer-egyszer visszavettünk, de összességében elégedett vagyok és azt mondom, hogyha még a helyzeteket nagyobb arányban kihasználjuk, akkor ez sokkal több is lehetett volna.”

DSC_0356

Medgyesi Gaz Metan–FK Csíkszereda U18 3–0 (1–0)

FK Csíkszereda: Rigmányi – Kelemen, Bratu, Miklós, Bakó, Cine, Szabó, Borbély, Méhes, Bedő, Palistan. Beállt: Marucza, Varga, Tankó, Miclea.

Széchenyi Márton vezetőedző nyilatkozata:

“Az első félidőben már a második percben hátrányba kerültünk, sajnos a hosszú utazást negyed óránkba telt kiheverni. Az első félidő második részében azonban mi uraltuk a pályát, a mi akaratunk érvényesült. Sikerült kiharcolnunk egy büntetőt, amit azonban a kapus megfogott, de több helyzetünk is volt amivel egyenlíthettünk volna, ami végül nem sikerült. A második félidőben kinyíltunk ugyan megtettünk mindent a gólszerzés érdekében, de két egyéni hiba után újabb kapottgólok zárták az amúgy sem túl örömteli mérkőzésünket. Szombaton javíthatunk a csoport legerősebb ellenfelét fogadjuk.”