Székelyföld csatakiáltással hangolta magát csapatunk a Bayern München elleni találkozóra, melyen szerettük volna megszerezni az első pontunkat a Puskás-Suzuki Kupán.

A bajorok a csoportelsőség reményében léptek pályára, de ehhez mindenképpen győznie kellett a német csapatnak, amelynek kezdőjében több változtatást is eszközölt az Alexander Moj–Halil Altintop duó. A Bayern ennek szellemében gyorsan meg is szerezte a vezetést, már a negyedik percben. Schablas tört be a büntetőterületen belülre, lecselezte magát az alapvonalig, onnan beadott, a védők röviden szabadítottak fel, Zimmermann elé került a labda, aki egy életerős lövéssel alakította 1–0-ra az eredményt. A középkezdésből egyenlíthetettünk volna, de Bíró emelése a kapu mellé szállt. Tanulva az előző meccseken bekapott kontragólokból ezúttal ésszel építkeztünk. A 14. percben Sebestyén ugratta ki Bírót, a csapatkapitány már csak a kapussal állt szemben, remekül meg is oldotta a feladatát, egyenlítettünk. Az első félidő hátralévő részében a Bayern kezdeményezett, de újabb gól nem esett.

A szünetben gyakorlatilag sort cserélt a német csapat, hiszen a Bayern stábja négy helyen is változtatott. A friss emberek azonnal lendületet hoztak a meccsbe. Előbb Quashi 25 méteres szabadrúgását kellett védenie hatalmas vetődéssel Beczének. Majd egy Bayern szöglet után Dettoni csúsztatta a labdát a kapufára. A német gárda támadott amieink pedig ígéretes kontrát vezettek. Elsawy ugrott ki egyedül, de Dettoni végül üggyel-bajjal, szögletre tudta menteni a labdát előle. A német nyomás állandósult, Pollak visszapasszát Alamu tűzte kapura, de Becze védte a jobb alsóba tartó lövést is. Aztán egy Becze Quashi párbaj következett. A Bayern játékosának lövését blokkolták a védők szögletre, amit a bajorok 20-as játékosa kétszer is kapura csavart a sarokrúgásból. Előbb Becze éppen, hogy a kapu felé tolta a labdát. Majd úgy tudta csak kiütni, hogy maga is nekivágódott a kapufának. A Bayern végig támadta a második félidőt, de gólt nem tudott szerezni. A mieink viszont az egyetlen valamire való lehetőséget kihasználták. A hosszabbítás perceiben Orbán tört be a büntetőterületre, ahol Emci buktatta. A büntetőt a csereként beálló Csáki, a balra vetődő kapus mellett a kapu jobb oldalába helyezte, így csapatunk három ponttal lett gazdagabb, míg a Bayern ugyanennyivel áll, csak jobb a gólkülönbsége. Holnap a 7. helyért a brazil CR Flamengo ellen játszunk. Az összecsapás romániai idő szerint 12 órakor kezdődik.

Puskás–Suzuki-kupa, A csoport

Bayern München–FK Csíkszereda  1–2 (1–​​​​​​​1)

Vezette: Kovács Imre (Aradi, Rózsa)

Gólszerzők: Zimmerman (4.), illetve Bíró (14.), Csáki (11-esből a 60+2.)

Sárga lap: Quashi (32.)

Bayern München: Schmitt ( Bartl, a szünetben)– Manuba (Emci, a szünetben), Dettoni, Plath (Wimmer, 49.) Pollak – Schablas, Quashi, Zimmerman (Yildiz, a szünetben), Alemu – Sen (Demircan, a szünetben), Deziel.

FK Csíkszereda: Becze – Colceriu, Csedő, Simon, Barsan – Kecskés (Nagy Botond, 45.) Sebestyén, Boni, Orbán – Elsawy (Balogh Sz., 57.), Bíró (Csáki, 52.)