Elkezdődtek az új sportlétesítményünk cölöpözési munkálatai.

Az SBR Románia 2021. április 3-án kezdte meg felvonulását és 2021. április 7-én reggeltől elindult a tényleges cölöpfúrás. Tekintettel arra, hogy a szakvállalkozás reggel 7-től este 7-ig tartó napi 12 órás munkaprogrammal dolgozik, az összesen 178 cölöp, átlagosan napi 30 darab elkészítésével számolva, előreláthatóan 6 munkanapot vesz igénybe. Mivel az alvállalkozó szombaton is dolgozik, így a cölöpözési munkálatok, várhatóan kedden 2021. április 13-án este befejeződnek.

Néhány érdekes részlet

A 22 méter magas és 80 tonnás toronyfúró felszerelés mintegy 11 méter mélységbe fúr le, a fúrófej által képezett üreget magasnyomáson betonnal töltik ki, majd az előre kötözött vasmagot helyezik bele.

Ideális esetben, a fúrás elkezdésétől számított cölöpkivitelezési idő 15 perc.

Elnézést kérünk a kellemetlenségekért

A kivitelező ING Service SRL fővállalkozó és az SBR Románia cölöpfúró cég, ezúttal is a szomszédos tömbházak lakóinak türelmét és megértését kéri a munkafolyamat okozta óhatatlan kellemetlenség miatt. Ugyanakkor a közvélemény tudomására hozzuk, hogy az előzetes tervektől eltérően, kivételesen 2021. április 10-én szombaton is zajlanak az alapozási munkálatok.