A nagymúltú Galaci Oțelul stadionjában viszonylag kevés néző volt kíváncsi a harmadosztályú bajnokság tizedik fordulójának rangadójára, amelyet valószínűleg az időjárás is befolyásolt.

Az FK Csíkszereda a következő felállásban kezdett: Horváth – Lőrincz, Majzik, Bartók, Csürös, Csiszer, Savin, Györgyi, Jebari, Pál, Bajkó.

Foto: SC Otelul Galati Facebook
Foto: SC Otelul Galati Facebook

Bálint László György vezetőedző csapata hiába lépett fel támadóan a sípszó után, a galaciak a negyedik percben az első támadásból Bârlădeanu révén gólt rúgtak: 1-0. A gól után kellett néhány perc, hogy összeszedje magát az FK és a tizedik percben Horváth egy bravúros védéssel ébresztőt fújt a csapatnak. A piros-feketék innentől kezdve elkezdtek építkezni, de komolyabb helyzetet nem sikerült kialakítani. A 20. percben miután egy megpattanó labdára lecsapott a galaciak támadója, kapusunk remekül közbelépett és Horváthnak köszönhetően nem tudta növelni előnyét az Oțelul. Nyolc perc múlva újabb veszélyes támadást vezetnek a galaciak, de Lőrincz az utolsó pillanatban tisztázni tud. A 31. percben egy gyors ellentámadást követően Györgyi fut el balszélen, remekül adja be a labdát, amelyre érkezik is Bajkó, de csapatkapitányunk tiszta ziccert hagy ki, fölé rúgja! Feljavul az FK játéka, két perccel később újabb helyzet marad ki, Soufiane Jebari egy baloldali szabadrúgásból ível, Lőrincz fejesét védeni tudja a kapus. A 37. Percben ismét Soufiane fut el a labdával, remekül tálalja Pál Kristófnak, aki egyedül a kapussal szemben, mellérúgja, óriási ziccer! A 40. Percben Bajkó fut el a jobbszélen, beadására Györgyi érkezik, de sajnos nem éri el a labdát, marad az 1-0.

Foto: SC Otelul Galati Facebook
Foto: SC Otelul Galati Facebook

Szünet után egyik csapat sem cserél, de a játék nem úgy alakul, ahogy a csíkiak tervezték, ezért Bálint László György vezetőedző cserére szánja el magát. Az 51. Percben Bajkó Barna helyett érkezik Hodgyai László. Néhány perc múlva, annak ellenére, hogy az FK kezdi átvenni az irányítást, a galaciak veszélyes támadást vezetnek és egy beadást követően Majzik kell mentsen. Az 59. Percben megtörik a jég és az FK kiegyenlít: Hodgyai László tör be a tizenhatosba, becsapja a galaciak kapusát, átemeli felette a labdát: 1-1! A gól után nem sokkal újabb cserére szánja rá magát a csíkiak edzője, Majzik helyett Éder Gonzáles jön be. Szép és látványos focit láthatunk, egyik helyzet a másikat követi, előbb Horváth véd hatalmasat, majd ezt követően Savin próbálkozik meg egy távoli lövéssel. A 70. Percben újabb FK helyzet, Györgyi beadását Pál Kristóf rúgja rá, de a lövésében kevés erő van. Egy perc múlva Hodgyai szerez labdát, teljesen egyedül fut el, betör a tizenhatosba, de Udeanu kapus bravúrosan védi a lövést, óriási lehetőség marad ki. A 73. Percben Lőrincz Józsi egy ütközést követően földre kerül, sajnos le kell cserélni, helyette érkezik Ilyés Róbert.

Foto: SC Otelul Galati Facebook
Foto: SC Otelul Galati Facebook

Csere után a galaciak szöglethez jutnak és a beadásnál nem figyelnek a csíki védők, Horváthnak kell mentenie. A 78. Percben egy Ilyés – Soufiane összjáték után Ilyés remek beadására érkezik ugyan Pál Kristóf, de a galaciak kapusa közbelép és kiüti a labdát. A 81. Percben cserél az FK Csíkszereda, Pál Kristóf helyett Kénesi Béla jön be. Az utolsó tíz percben több támadást vezet az FK, teljesen beszorítják a galaciakat, előbb Soufiane Jebari, majd Ilyés Róbert próbálkozik. A 89. Percben Hodgyai másodszor kerül egy az egy ellen a kapussal, és a csíki játékosnak ezúttal sem sikerül becsapnia Udeanut, marad az 1-1. A játék képe alapján az FK Csíkszereda kellett volna nyerjen, mivel több tiszta helyzete volt, de biztató, hogy a csapat játéka az előző fordulókhoz képest sokat javult. Szép volt fiúk!!

Galaci Oțelul – FK Csíkszereda 1:1 (1:0)
Gólszerzők: Bârlădeanu (4.), illetve Hodgyai László (59.)

FK Csíkszereda: Horváth – Lőrincz (Ilyés 73.), Majzik (Éder 61.), Bartók, Csürös, Csiszer, Savin, Györgyi, Jebari, Pál (Kénesi 81.), Bajkó (Hodgyai 51.).

Foto: SC Otelul Galati Facebook
Foto: SC Otelul Galati Facebook

Bálint László György vezetőedző nyilatkozata:

„Sajnos csak egy pontot hoztunk ki ebből a meccsből, de annak örülök, hogy a szünet után a csapat jól összeszedte magát, jól reagáltunk. Sok helyzetünk volt, irányítottuk a játékot, de sajnos csak egy pontot tudtunk elhozni, viszont ez is nagyon fontos, mert Galac egy olyan csapat, amely fel akar jutni a második ligába. Idegenben úgy érzem, fontos ez a pont! Az első félidőben volt két nagy helyzetünk, mikor Bajkó Barni és Pál Kristóf is egyedül a kapussal szemben nem tudott betalálni. Kicsit haragszom, mert az ellenfél nagyon hamar megszerezte a vezetést, jóformán helyzetük se volt és ahogy a tizenhatosba először beléptek, máris gólt rúgtak. Szerencsére a csapat jól reagálta le és félidőben átvettük az irányítást, sok helyzetünk volt és a védelmünk is biztosabb volt. Örülök a látott játéknak és annak, hogy a fiúk megértették a csapat érdeke mindenek felett áll és nem az, hogy játszodjon X vagy Y. Ennek fényében a pont is jó, de szerettem volna megszerezni a három pontot!”