Az U8-as csapatok mérkőzéseivel folytatódott a brassói Indoor Kupa. Az FK Csíkszereda korosztályos csapata is részt vett a hétvégi eseményen, a gyerekek a tizennyolc csapatos tornán a 10. helyen végeztek.

A csoportmérkőzések

Kovács Tamás és Kurkó Attila edzők szombaton kora reggel utaztak a gyerekekkel Brassóba, ahol először a Prosport Roșu csapatával játszottak. Nem jött ki a lépés: az FK 2007-ben született gyerekcsapata tíz gólt kapott, és egyet sem tudott rúgni (0-10). A második csoportmeccsükön a Râșnov Bucegi nevű alakulattal találkoztak, ezen a mérkőzésen 2-2 lett a végeredmény. Ezután következett a csíkszeredaiak utolsó csoportmeccse, ahol a Marosvásárhelyi Reménység (Speranța) focisaitól két gólos különbséggel kikaptak (1-3).

Helyosztó meccsek

A csoportból hozott egy pontjukkal a 9-12. helyek egyikéért játszhattak: először az FC Benta érkezett, amelyet 3-2 arányban sikerült legyőzni, így hátra volt még egy meccsük. A 9. helyért az FK Csíkszereda a Petrolul 95 nevű csapattal focizott, a hosszabbításos mérkőzésen 4-2 lett a végeredmény a Petrolul 95 javára. „Az vigasztalhat bennünket, hogy első meccsükön attól a csapattól kaptunk ki, amely végül megnyerte a tornát” – mondta megkeresésünkre Kurkó Attila edző Brassóból útban hazafelé.

A brassói Indoor Kupán legközelebb, február végén az FK Csíkszereda U11-es és U12-es csapatai is szerepelni fognak.