Az FK Csíkszereda mindkét ifjúsági alakulata könnyed győzelmet aratott az országos ifjúsági bajnokság második fordulójában, szombaton.

Sepsiszentgyörgyön focizott az FK Csíkszereda U17-es és U19-es csapata, és nem is akárhogyan: mindkét alakulat magabiztos győzelmet aratott.

 Nyolc gólt rúgtak

Először Burus Csaba edző tanítványai léptek pályára, akik már az első félidőben bebiztosították a három pontot, hiszen öt gólt lőttek. A második játékrészre már „csak” három találat maradt.

Eredmény és gólszerzők: ifjúsági országos bajnokság, 8. csoport, 2. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK U19 – FK Csíkszereda U19 0–8 (0–5); gólszerzők: Csifó István (3 találat), Kénesi Béla (2 találat), Jakab Tamás, Sebastian Silion és Komán Csaba. A kiváló játékukkal feledtették az első fordulót, amikor hazai pályán 2-1-es félidő után 3-5-re elvesztették a meccset a Marosvásárhelyi ASA ellen.

 Hetet rúgtak, egyet kaptak

A nagyok után a kicsiken volt a sor: szombaton délután Vég Csongor csapata, az FK Csíkszereda U17-es gárdája is pályára lépett. A magyarországi tréner csapata negyven percnyi foci után 1-1-el ment pihenni, aztán a második játékrészben elkezdték termelni a gólokat: az újabb negyven perc alatt hatszor voltak eredményesek, beállítva az 1-7-es végeredményt.

Eredmény és gólszerzők: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK U17 – FK Csíkszereda U17 1–7 (1–1). A csíki gólszerzők: Simó Csongor (4 találat), Bencze Krisztián (2 találat) és Marius Corbu.

A következő fordulóban az FK Csíkszereda hazai pályán játszanak: szeptember 7-én, 12, illetve 14 órától a Besztercei LPS hasonló korosztályú együtteseit látják vendégül.