Hétközi fordulóban voltak érdekeltek akadémiai csapataink szerdán.

Az Elit Ligában szereplő U19-es együttesünk hazai pályán fogadta a második helyen álló Râmnicu Vâlcea csapatát, amely novemberben hazai pályán 3-0-ra verte a piros-feketéket. Purguly Árpád és Gál Ervin legénysége ezt tegnap szépen megbosszulta és ezzel életben tartja dobogós esélyeit, hisz jelenleg az FK Csíkszereda a tabella ötödik helyén áll, mindössze három pontra a második helytől!

FK Csíkszereda – SCM Râmnicu Vâlcea 3:0 (1:0)

Gólszerzők: Becze, Barta, Bara.

FK Csíkszereda U19: Molnár – Márton, Berkeczi, Aszalos, Papp, Simó, Csala, Pál, Bara, Barta, Becze. Cserék: Jakab, Solymosy, Tóásó, Zsombori.

Purguly Árpád vezetőedző nyilatkozata:

„Nem tettünk le a második helyről és az a tervünk, hogy minden hazai mérkőzést be kell húzni, plusz még idegenben 1-2 pontot el kell csípni. Az ellenfél erejét mutatja, hogy ők a második helyen várták ezt a fordulót, tehát egy jól szervezett és fizikálisan jó adottságokkal rendelkező csapattal játszottunk. Úgy jöttek ide, hogy minden a három pontot el akarják vinni és épp ezért nagyon agresszíven odaálltak játszani, már amennyit hagytunk, de én úgy gondolom, hogy jól koncentráltunk és szervezettek voltunk. Ez az első mérkőzés, amit gól nélkül hoztunk le és a srácokat mindenképp dicséret illeti és gratuláció!”

DSC_1246

Továbbra is őrzi első helyét U16-os csapatunk, mely Brassóban szerzett újabb három pontot.

Brassói Brasovia U17 – U16 FK Csíkszereda 0:2 (0:0)

Gólszerzők: öngól és Casiadi Soma.

FK Csíkszereda U16: Molnár – Balázs, Bakó, Vita, Vitos – Csala, Casiadi, Lázár – Botorok, Corbu, Albu. Játszott még: Baga, Erőss, Tóth, Gergely, Gyerő.

Dusinszki Zoltán vezetőedző nyilatkozata:

„Egy nagyon rossz talajú pályán sikerült hozni a kötelező győzelmet, de sajnos a mi csapatunk egy gyenge játékkal rukkolt elő. A srácok nem értették meg, hogy ezek a mérkőzések a legnehezebbek és nem elég a táblázatra nézni, a pályán hozni kellene a különbséget és akkor meglesz a győzelem is.”

29893223_1882458088495911_1064025998_o

Két döntetlen és egy vereség után ezúttal győzni tudott az FK U18-as csapata, amely Brassóból három ponttal tért haza.

Brassói Brasovia U19 – U18 FK Csíkszereda 0:1 (0:0)

Gólszerző: Szabó Zsolt.

FK Csíkszereda U18: Incze – Miklós, Varga, Bratu, Bakó, Marucza, Orosz, Tankó, Borbély, Bedő, Szabó. Cserék: Méhes, Gedő.

Albert István vezetőedző nyilatkozata:

„Nagyon rossz pályán játszottunk egy ambíciós ellenféllel, ráadásul a 30. perctől emberhátrányban voltunk. Ennek ellenére is megvoltak a helyzeteink, de szerencsénk is volt, hisz ellenfelünk sem élt a lehetőséggel. Ez a győzelem morálisan is nagyon kellett, hisz három mérkőzés lejárt és győzelem nélkül voltunk, bízom benne, hogy a legények ettől most talpraállnak!”

30173823_1897476410327412_867172321_o

Az előző fordulóban U17-es csapatunk ellenfele el sem jött, ezúttal viszont volt kivel játszani és gólzáporos győzelem lett a vége.

FK Csíkszereda U17 – U17 Besztercei LPS 8:0 (4:0)

Gólszerzők: Kurkó (3), Suciu, Fülöp, Kányádi, Incze (büntetőből), Badi.

FK Csíkszereda U17: Dombrády – Rácz, Purguly, Badi, Szabó, Incze, Máthis, Simó, Fülöp, Kányádi, Suciu. Cserék: Partene, Kurkó, Szfárli, Karácsony, Köváry.

Suciu Valentin vezetőedző nyilatkozata:

„Sok jó dolgot csináltunk, de úgy vélem, hogy a nagyon meleg idő miatt a játék ritmusa nagyon lassú volt. Szeretném, ha a fiúk sokkal gyorsabban játszanának. Egyébként edzőmeccsnek nagyon jó volt, mert a támadást tudtuk gyakorolni, de látszott, hogy kisebbekkel van dolgunk.”