Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében avatták fel a “Nyárád Arénát”, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia legújabb beruházását.

A nyárádszeredai alközpontunk egy 100×62 méteres éjszakai világítással ellátott műfüves pályával gazdagodott, amelyhez egy 250 férőhelyes lelátó is épült. Az ünnepélyes avatóra összegyűlteket elsőként Tóth Sándor nyárádszeredai polgármester köszöntötte, aki a magyar szabadságharc fontosságáról beszélt, majd köszönetet mondott a magyar kormánynak és az FK Csíkszereda által működtetett Székelyföld Labdarúgó Akadémiának a támogatásért.

?????????????

Hozzátette, a törődéssel nem élnek vissza és ígérik, hogy a gyermekeket jól felkészítik, olyan csapatokat nevelnek, amelyek helyt fognak állni. Az avató ünnepségen jelen volt a Román Labdarúgó Szövetség főtitkár-helyettese Gabriel Bodescu is, aki nagyon hasznosnak nevezte a beruházást. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról biztosította a jelenlevőket, hogy a Magyar Kormányra és az anyaországra mindig számíthatnak és arra biztatta a fiatal futballistákat, hogy bízzanak magukban és képességeikben.

?????

?????????????

Az ünnepélyes szalagvágást követően a Nyárádszeredai U10 és FK Csíkszereda U10 közötti mérkőzésre került sor, melynek kezdőrúgását Szijjártó Péter végezte el.

received_302987327017296

A találkozó 7-1-es csíki sikerrel ért véget.