Harmadik alkalommal szervezi meg a Csíkszereda-kupát az FK Csíkszereda labdarúgócsapata. A hétvégi eseményre a Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontjainak csapatait hívták meg.

Szombaton és vasárnap öt korosztály gyerekcsapatai érkeznek Csíkszeredába. Az eseménynek immár hagyománya van, a a szervezők célja a bajnokságok szünetében a gyerekek versenyeztetése.

Első nap, szombaton a 2005-ben, a 2007-ben és a 2008-ban született gyerekek játszanak, másnap pedig a 2006-ban és 2009-ben születettek. A nagyszámú gyermekcsapat három helyszínen fog játszani: a 2005-ben és 2006-ban születettek az Erőss Zsolt Arénában fociznak, a 2007-ben és 2009-ben születettek a Márton Áron és Segítő Mária Gimnáziumok mögötti sportteremben, a 2008-as korosztály pedig a József Attila Általános Iskola sporttermében méri össze tudását. A meccsek mindkét nap reggel kilenc órakor kezdődnek, az események minden szülő és érdeklődő számára nyitottak.

 Az U7-es csoport

A 2009-ben születetteket kupáján öt csapat játszik. A szervezők döntése értelmében minden csapat játszik mindenkivel. A részt vevők: a házigazda FK Csíkszereda egyes és kettes csapata, a Marosvásárhelyi MSE, a Székelyudvarhelyi FC, és a Sepsiszentgyörgyi OSK. A meccsek kezdési időpontja: vasárnap 9 óra, első meccs: FK Csíkszereda I – FK Csíkszereda II, helyszín: Márton Áron és Segítő Mária Gimnáziumok mögötti sportterem.

 Az U8-as csoport

Nagyszámú csapat jelentkezett a 2008-ban születettek közül, ezért őket három csoportba osztották. Az A csoportba került az FK Csíkszereda kettes csapata, a Marosvásárhelyi Reménység (Speranța) és a Székelyudvarhelyi FC kettes csapata; a B csoport tagjai: az FK Csíkszereda egyes csapata, a Marosvásárhelyi MSE és Kovászna; a C csoport: Sepsiszentgyörgyi OSK, a Székelyudvarhelyi FC egyes csapata és a Régeni Sporting. Az első meccset szombaton reggel kilenc órakor a József Attila Általános Iskola sporttermében az FK Csíkszereda II és a Székelyudvarhelyi FC egyes csapata játssza.

 Az U9-es csoport

Két csoportba sorsolták az U9-es csapatokat. A csoport: FK Csíkszereda I, Baróti VSK, Kolozsvári Dribli, Gyergyószentmiklósi Elite. B csoport: FK Csíkszereda kettes csapata, Marosvásárhelyi MSE, Székelyudvarhelyi FC, Kézdivásárhelyi KSE. Az első meccs helyszíne és időpontja: Márton Áron és Segítő Mária Gimnáziumok mögötti sportterem, szombat reggel kilenc óra, FK I – Elite.

 Az U10-es csoport

Az U10-es csapatokat hármas csoportokba sorolták. A csoport: FK Csíkszereda II, Kovászna, Kézdivásárhelyi KSE; B csoport: Sepsiszentgyörgyi OSK, Székelyudvarhelyi FC, Baróti VSK; C csoport: FK Csíkszereda I, Régeni Sporting, Marosvásárhelyi MSE. A gyerekek vasárnap játszanak az Erőss Zsolt Arénában, első meccs: 9 órától FK Csíkszereda II – Kézdivásárhelyi KSE.

Az U11-es csoport

Nyolc csapat játszik az U11-es korosztályban, a gyerekeket két csoportba osztották. Az A csoportba került az FK Csíkszereda, a Kolozsvári Dribli, Baróti VSK és a Sepsiszentgyörgyi OSK. A B csoport csapatai: a Székelyudvarhelyi FC, Marosvásárhelyi MSE, Régeni Sporting és Szovátai Medve-tó. Szombaton a reggel kilenckor az Erőss Zsolt Arénában kezdődnek a meccsek, első találkozó: FK – OSK.