Lejátszotta első felkészülési meccseit az FK Csíkszereda NB3-as csapata. A Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pályán előbb a Sepsiszentgyörgyi OSK, majd a Székelyudvarhelyi FC volt az ellenfél. Mindkét találkozó 50 percet tartott és ahogy azt Lengyel Roland az FK Csíkszereda vezetőedzője megjegyezte, az előző napokhoz képest “melegben”, 0 fokban játszottak.

Fotó: Tóth Emese
Fotó: Tóth Emese

Az FK Csíkszereda – Sepsi OSK találkozót, a háromszékiek Ene 25. percben szerzett találatával 0-1-re behúzták. Mérkőzés után Lengyel Roland az FK Csíkszereda vezetőedzője így értékelt:
„Nagyon hasznos meccset játszottunk, nagy iram volt, de még csak második héten vagyunk túl a felkészülésből. Az első 25 percet Sepsiszentgyörgy irányította, de a második 25 percet egyértelműen mi uraltuk. A játék kiegyenlített volt és mindenféle szempontból hasznosnak bizonyult. Kipróbáltuk Sufian Jebari marokkói születésű próbajátékon lévő középpályást is, aki irányítói pozícióban, nagyon meggyőző volt, valószínű nálunk folytatja. Reményeim szerint a papírjai már az idénykezdetre elkészülnek.”

Az FK Csíkszereda a következő felállásban lépett pályára:
Horváth Adrián (csereként Nagy Barna), Majzik Adrián, Székely Ervin, Csonka Bonifác, Vízi Tamás, Csürös Attila, Cătălin Savin, Sufian Jebari, Csiszér Balázs, Czimbalmos Zalán, Bajkó Barna. Betegség miatt hiányzott Györgyi Arthur és Szabó Géza.

Rövid szünet után következett a Székelyudvarhelyi FC elleni 50 perces összecsapás, amelyen az FK Csíkszereda csapata teljes mértékben kicserélődött. A vezetést a vendég narancsmezes udvarhelyiek szerezték meg, a 10. percben Petru Silion volt eredményes. Erre a gólra hamar jött a csíki válasz, Ilyés Róbert távoli lövését nem tudta hárítani az udvarhelyiek kapusa. A döntetlen sem tartott sokat, az udvarhelyiek aktív játéka újabb gólt eredményezett, Bálint Rajmond lőtt a csíki kapuba. A végeredményt Petru Silion állította be egy egyéni akció végén, bal lábbal kirúgta a hosszúsarkot.

Fotó: Tóth Emese
Fotó: Tóth Emese

FK Csíkszereda – Székelyudvarhelyi FC 1:3
Mestermérleg: “Ezen a mérkőzésen a csapat teljesen kicserélődött. Igazából a próbajátékosokat néztük meg, két ukrán labdarúgót illetve az ifjúsági korosztályból érkező fiatalokat. Megilletődötten kezdtünk és nem tudtunk jó iramot diktálni. Székelyudvarhely megérdemelten nyert. A két ukrán próbajátékostól el is köszöntünk.”

Az FK Csíkszereda a következő felállásban lépett pályára:
Nagy Barna (Varró Tamás),Ukrán 1 Vladimir, Claudiu Gâlia, Lőrincz József, Tepes, Tankó Előd, Balázs Attila, Sufian Jebari (Antal Norbert), Bara Levente, Ukrán 2 Vladimir, Ilyés Róbert. Játszott még Antal Szilamér, Kénesi Béla.

Fotó: Tóth Emese
Fotó: Tóth Emese

Lengyel Roland vezetőedző elmondta, következik két hét újabb felkészülés hazai környezetben, majd ezt követően a csapat Nyíregyházára utazik két hetes edzőtáborba.