Első hazai pályás felkészülési mérkőzését játszotta ma délután az FK Csíkszereda második ligás csapata.

Valentin Suciu legénysége a harmadosztály ötödik csoportjának harmadik helyezettjével a Sellenberk együttesével mérte össze erejét. Az összecsapást a vendégek kezdték jobban és a 13. percben még kapu fölé rúgták ugyan a labdát, de a 20. percben meglepetésre megszerezték a vezetést. A mieink távoli lövésekkel próbálkoztak, de komolyabb helyzetet egy kapufa kivételével nem igazán sikerült kialakítani.

A második félidőben láthatóan feljavult az FK játéka és az argentin Bauza az 54. percben büntetőből kiegyenlített, majd Becze Tamás a 76. percben a bal alsóba talált be, három perccel később pedig ismét Bauza volt eredményes, egy beadást követően növelte az előnyt: 3-1. Az ellenfél a 81. percben egy jobb oldali szabadrúgást követően fejesgóllal szépített, majd a 87. percben ki is egyenlítehetett volna, de Bartók egy az egyben bravúrral hárított. A második félidőben egyébként bemutatkozott Apró Claudiu is, akit a Temesvári Ripensiától igazoltunk.

FK Csíkszereda – ACS Viitorul Sellenberk 3:2 (0:1)

Gólszerzők: Bauza (54. büntetőből és 79.), Becze (76.).

FK Csíkszereda I. félidő: Gyenge – Takács, Csonka, Intzidis, Simó – Kálmán, Pál – Pintér, Antal Perényi, János.

FK Csíkszereda II. félidő: Bartók – Palmes, Gergely, Apró, Bor – Bara, Szondi (Sütő 70.), Botorok, Bauza, Marrone – Becze.

Szombaton 11 órakor újabb felkészülési mérkőzésre kerül sor, ha a Székelyudvarhely FC-nek sikerül elvégeznie a koronavírus tesztet.