Megnyírbált kerettel állt ki U17-es csapatunk a Kolozsvár elleni bajnokira.

Az összecsapás egyébként egy bátorító üzenettel indult, játékosaink a “Kitartást Dubi” felirattal üzentek Bákai Péter csapattársuknak, hogy lélekben mellette állnak. Kovács Tamás vezetőedző több alapemberre sem számíthatott, volt aki sérülés, betegség, eltiltás, vagy épp családi okok miatt nem léphetett pályára. Ennek ellenére csapatunk egy félidőn át vezetett a CFR ellen és végül egy pontot itthon tudott tartani.

“A keretben lévő játékosok nagy része különböző okok miatt hiányzott, ezért megtizedelve vártuk ezt a találkozót. Ellenben azok, akik ma lehetőséget kaptak, megmutatták, hogy bármikor lehet számítani rájuk, mert motiváltan és kellő önbizalommal álltak bele a mérkőzésbe. Az első félidőben ennek meg is lett az eredménye, mert egy szép akció végén betaláltunk az ellenfél kapujába és továbbra is mi domináltunk. A második félidő derekára kezdtünk elfáradni és az ellenfél egyre jobban átvette a játék irányítását, illetve sokszor veszélyeztetett. A lehetőségeink viszont megvoltak, hogy lezárjuk a mérkőzést, mert több alkalommal is emberelőnyös támadás befejezést hajtottunk végre, az utolsó passzoknál viszont rossz döntéseket hoztunk. A  kapott gólra már nem tudtunk válaszolni, így az év utolsó meccsén nem sikerült magunkhoz ragadni a győzelmet. Ennek ellenére büszke vagyok a srácokra, mert ahhoz képest honnan indultak egy hónappal ezelőtt, megmutatták mire képesek igazából, hogy igenis számolni kell velük és megérdemlik a kellő tiszteletet! Köszönöm ezt a felkérést a vezetőségnek, valamint köszönöm a csapatnak, hogy befogadtak és olyan dolgokat tapasztaltam meg általuk, amit a későbbiekben is fel fogok tudni használni a pályafutásom során. Megtiszteltetés volt velük dolgozni az elmúlt időszakban.”

– Kovács Tamás

U17-es Elitliga, Play-Out, Nyugati-csoport, 4. forduló: FK Csíkszereda – Kolozsvári CFR 1:1 (1:0)

Gólszerző: Orbán (12.), illetve (78.).

Sárga lap: Keresztes (73.), illetve Duma (7.), Baciu (90+3).

FK Csíkszereda: Becze – Péter, Colceriu, Tamás, Zöld, Balogh, Keresztes, Bodor (Demeter 74.), Kovács (Trinfa 85.), Karácsony (Lőrincz 64.), Orbán.

Kolozsvári CFR: Frănculescu – Păcurar, Anchidin, Nemes (Păcurar 46.), Szilaghy (Jeler 75.), Todoran, Bențan (Barabas 46.), Baciu, Duma, Dragomir (Matis 75.), Fodor (Scrobotă 53.).

Szép Zoltán