Elveszítette hazai veretlenségét az FK Csíkszereda, amely az éllovas UTA Aradtól szenvedett hatgólos vereséget.

A hideg ellenére, több mint ezren voltak kíváncsiak a második liga 22. fordulójára, melyre mintegy ötven aradi szurkoló is érkezett a csíkszeredai stadionba. Az összecsapást egyértelműen az aradiak kezdték jobban, az FK játékosai kicsit megilletődve fociztak és ez sajnos az eredményben is hamar meglátszott, a 12. percben egy szögletet követően Ilie Florin fejesével mér vezetett is a vendégcsapat.

Fotó: Pál Zoltán

A gól után a piros-feketék is felébredtek és többet kezdték birtokolni a labdát, sőt a 20. percben Erdei Carlo ellen szabálytalankodnak, a játékvezető meg is adja és mintegy húsz méterről szabadrúgást végezhetnek el a csíkiak. Kálmán Szilárd jobb alsóba tartó labdáját az aradiak kapusa öklözi ki.

A 33. percben Moise nyolc méterről leadott lövése a csíki hálóban kötött ki, majd tíz percre rá Ioniță fordult le tökéletesen a védelemről a 16-os vonalán és ziccerben nem hibázott (0–3).

A szünetet követően Valentin Suciu vezetőedző kettős cserét hajt végre, Schieb helyett Magyari, Bajkó helyett pedig az argentin Bauza jut szerephez. Mindketten támadólag lépnek fel és próbálkoznak, de az aradi védelem jól állja a sarat, nem engedik kibontakozni őket. Az UTA ráadásul Melinte révén egy távoli, de jól helyezett lövéssel növeli előnyét: 0-4. Három perc múlva Buhacianu is feliratkozik a góllövőlistára: 0-5.

A 74. percben a frissen becserélt Miculescu meghálálja Bálint Gyuszi bizalmát és egy kapufás góllal beállítja a végeredményt: 0-6. A folytatásban az aradiak élnek harmadik cserelehetőségükkel is, Buhacianu helyett beáll az ősszel még Csíkban focizó Soufiane Jebari is, akit a csíki publikum kifütyül.

A 82. percben Gyenge Szilárd egy jó védéssel megakadályozza a listavezetőt egy újabb gólszerzésben, majd a 90. percben Magyari fejese kevéssel ugyan, de fölé száll és ezzel vége. A csíki szurkolók a vereség ellenére, megtapsolják kedvenceiket és biztatják őket, rajtuk nem múlott az biztos.

Liga 2., 22. forduló: FK Csíkszereda–Aradi UTA 0–6 (0–3)

Gólszerzők: Ilie (11.), Moise (33.), Ioniță (43.), Melinte (54.), Buhăcianu (58.), Miculescu (74.).

FK Csíkszereda: Gyenge – Majzik, Csonka, Intzidis, Marrone – Csürös, Kálmán (Pál, 64.) – Erdei, Pintér, Bajkó (Bauza, 46.) – Schieb (Magyari, 46.).

Az FK Csíkszereda vereséggel kezdte a tavaszt, de nincs idő a sebeket nyalogatni, szombaton a Călărași otthonában fontos három pont a tét.