A kényszerszünet miatt, egy ideig nem láthatjuk a pályán csapatunkat ezért Szondy Zoltán klubelnök javaslatára felidézzük az elmúlt évek fontosabb összecsapásait.

Elsőként a 2016. szeptember 16-ai mérkőzést idézzük fel, amikor a szurkolóink először vehették birtokba az új lelátót. Az alábbiakban a mérkőzés krónikáját olvashatják:

ÜNNEPPÉ VARÁZSOLT FOCIMECCS

Újabb meccset nyert az FK Csíkszereda 3. ligás alakulata: Lengyel Roland vezetőedző csapata pénteken a Bákói SC-t győzte le. A csíki fiúk gólját Bajkó Barna szerezte.

Nemcsak a lelátó volt új, hanem a labdák is a pénteki találkozón: az FK Csíkszereda 3. ligás alakulata  egyre jobb körülmények között készülhet a bajnoki meccseire, amit tőle telhető módon meg is hálál.

Az első félidőben esett az egyetlen gól

A pénteki találkozón a 14. percben volt az első említésre méltó jelenet: Az FK egyik hátvédje rosszul szabadított fel, a labda pedig az ellenfél csatárához került, aki – szerencsére – nem tudott élni a könnyen jött lehetőséggel, és a csíki kapusba rúgta a labdát.
Innentől kezdve jobban koncentrált a hazai csapat, sőt a 24. percben meg is szerezte a vezetést: Antal Norbert bal szélről jól indult meg, a labdát pedig középre adta, ami egy kavarodás után  Bajkó Barnához keveredett, aki néhány méterről a kapuba rúgta (1-0). A gól kis túlzással rosszat tett az FK-nak, hiszen a fiuk görcsössé váltak, és a félidőig szinte csak a védekezésre koncentráltak.

Jól jött a pihenő

A 15 percnyi pihenés nagyon jót tett az FK-nak, hiszen szünet után egy nagyon agilis alakulat futott ki a gyepre.  Az egész félidő alatt nagyon szépen és taktikusan játszottak Ilyés Róberték, rengeteg helyzetet dolgoztak ki.
Lengyel Roland vezetőedző: „Igazából csak magunknak köszönhetjük, hogy a végére is ilyen szoros maradt az eredmény. Több góllal kellett volna nyernünk, de nagyon örülünk a három pontnak. Három meccsből három győzelem, nagyszerűen kezdtük a bajnokságot. Le a kalappal a fiúk előtt, nagy szívvel és lélekkel játszottak, ez nagyon fontos mérkőzés volt számunkra. A nézők pedig fantasztikusak voltak, ugyanis belehajtották a fiúkat a győzelembe”.
A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a 81. percben a vendégegyüttes egyik játékosát kiállította a játékvezető: Andrei Lozneanu utolsó védőként lerántotta a kapura törő Bajkót, amiért piros lapot kapott.

Eredmény, 3. Liga, 1. csoport, 3. forduló: FK Csíkszereda – Bákói SC 1–0 (1–0). Gólszerző: Bajkó Barna (24. perc).
Jövő héten az FK szabadnapos, utána pedig a Bákói Aerostarhoz látogat.

A fényképet Veres Nándor készítette.