Döntetlennel kezdte meg szereplését az Ifjúsági Liga alsóházi rájátszásában U18-as csapatunk. Ubrankovics Zoltán tanítványai a hajrában egyenlítettek.

Kolozsvárra szólította a sorsolás az alsóházi rájátszás első játéknapján ifiligás csapatunkat. A vendéglátó Kolozsvári Universitatea éppen lemaradt a Play Off-ról, míg mi a 10. helyen zártuk az alapszakaszt.

A mérkőzésen a vendéglátók az első félidőben előnybe kerültek, amit a találkozó hajrájában, a 80. percben Buza Balázs szabadrúgás-góljával sikerült kiegyenlítenünk. A megszerzett egy pont azt jelenti, hogy az Universitatea fiataljai ellen a szezon során lejátszott két mérkőzésünkön négy egységet sikerült bezsebelnünk. Csapatunk, 11 pontjával az alsóházi rájátszás mezőnyében a negyedik helyet foglalja el. Folytatás egy hét múlva hazai pályán a Temesvári Banatul Sportiskola ellen.

A találkozót Ubrankovics Zoltán vezetőedző foglalta össze.

“Alkatilag magas, fizikálisan erős testalkatú játékosokkal találtuk magunkat szembe, akik provokálták a párharcokat és meg is tudták nyerni azokat. A középső tengelyen nem voltunk elég pontosak fürgék, mozgékonyak, így támadásainkban nem volt veszély, elöl nem tudtuk megtartani a labdát az első félidőben. A támadó zónában inkább jobb oldalon próbáltunk mögéjük kerülni, abból kialakítani veszélyt az ellenfél kapuja előtt, de igazán nem tettük próbára az ellenfél kapusát.

A második félidőben már jobban tudtuk kompenzálni testalkati fölényüket, hatékonyabb volt az ellenfél térfelén való labdaszerzésünk. Sokat dolgoztak a mezőnyben a srácok, így az ellenfelünk már nagyobb gólhelyzetet nem tudott kialakítani. Támadásainknak volt éle, de továbbra sem dolgoztatok meg az ellenfél kapusát. Végül a nagy munkának megérdemelten lett eredménye, amikor Buza Balázs kiharcolt a büntetőterület előtt egy szabadrúgást, amit gólra váltott” – elevenítette fel a szakember.

“Összességében a mezőnyben sokat tettünk azért, hogy egy ponttal távozzunk egy olyan ellenfél ellen, akik több gólhelyzetet ki tudod dolgozni a kapunk előtt. Viszont az utolsó 20 percet jobban bírtuk erővel, mint ők, így megérdemelt a pontszerzésünk. Sok időnk nincs, hisz szerdán megkezdjük a Románia Kupát Argeșen, vasárnap pedig folytatjuk a bajnokságot itthon a Banatul ellen. Sikerekre készülődve vágunk neki a következő hétnek” – tette hozzá Ubrankovics Zoltán.

Ifjúsági Liga, nyugati csoport, alsóházi rájátszás 1. forduló
Kolozsvári Universitatea – FK Csíkszereda 1–1 (1–0)

Szászfenes, Unirea Stadion
Vezette: Kemenes Norbert (Nagybánya), asszisztensek: Muresan Cristian Gheorghe (Kapnikbánya), Pante Gabriel (Oláhkékes)
Gólszerzők: Luca Podea (19.), ill. Buza Balázs (80.)
Kolozsvári Universitatea: Kis Patrik – Molnár Dávid, Bălan George, Podea Oltean Luca, Chinteș Alin, Nistor Darius, Larionesi Cosmin, Todoran Daniel, Ferenți Alin, Nistor Raul, Rotuna Raul Vezetőedző: Suller Marius
FK Csíkszereda: Lukács Dániel – Csedő Szilárd, Miklós Norbert, Tamás Bence, Zöld Hunor, Keresztes Tamás, Nagy Botond (Birtalan Tamás, a szünetben), Fazakas Henrik, Buza Balázs, Péter Zsombor, Orbán Milán (Bóné Márk, 60.) Vezetőedző: Ubrankovics Zoltán

Farkas Endre