Családja körében tölti a karácsonyt második ligás együttesünk csapatkapitánya és azt is elárulta, hogy mit írt az angyalnak.

Csürös Attila 2014 óta játszik a felnőtt csapatunkban és Bajkó Barna visszavonulása után vette át a csapatkapitányi karszalagot. Idén, 12 bajnokin és egy kupameccsen lépett pályára, a Poli Iasi ellen a 26. percben fejelt gólt. Az FK felnőtt csapatában már nagyjából 200 meccset játszott és teljes mértékben helyi nevelésű játékosnak számít. Vele beszélgettünk.

Már több mint két hete volt a legutóbbi meccsetek, sikerült pihenni?

“Kicsit leálltam a mozgással, de azért nem teljesen mértékben, heti 3 mozgást próbálok elvégezni. Ugyanakkor többet lenni a barátokkal, családdal, barátnőmmel. Úgy érzem lesz idő pihenni.”

Hogy érzed milyen volt  ez a szezon mostanáig?

“Nagyon rosszul kezdtünk, de öt meccs után a csapat jobban összeállt és mondhatni adtunk egy restartot. Szerencsére jöttek az eredmények is, felzárkóztunk és látok esélyt rá, hogy bejussunk a legjobb hat közé. Úgy érzem összességében nem állunk rosszul.”

Szerinted miért indult rosszul a szezon?

“Sok mindent lehetne mondani. Egy bukaresti vereséggel kezdtük az idényt, aztán a második meccsen kötelező lett volna nyerni, de nem sikerült és a harmadik meccsen hét sérültünk volt. A mester is kevés ember közül tudott válogatni. Nem volt könnyű…”

Hogy élted meg a szezon eleji öt vereséget csapatkapitányként?

“Nekem volt az egyik legrosszabb. Ráadásul a sérültek között voltam én is, három meccsen nem tudtam segíteni és ez borzasztó volt. Mentálisan nagyon rosszul éltem meg, nehéz volt mert a felkészülést jól végig csináltam, de a második meccsen megsérültem és két hetet kellett kihagyni, majd utána ismét visszakerülni a kezdőbe, ez kemény volt.”

Melyik meccs volt szerinted a szezon legjobbja, amire szívesen emlékszel vissza?

“Az utolsó, mert fontos volt a három pont és sikerült behúzni. Boldogan mentünk vakációra azzal a tudattal, hogy van esélyünk a jövőre nézve.”

Milyen esélyt látsz a play-offra?

“A három hátralevő meccsünket kötelező lesz megnyerni. Az előttünk levőknek pedig tévedni kellene, de az nem rajtunk múlik. A mi feladatunk megnyerni az előttünk álló meccseket.”

Közeleg a karácsony, írtál már az angyalnak?

“Írtam, remélem úgy látja jó fiú voltam, nem kívánok nagy dolgot, egy labdát kértem.”

Örülnél egy labdának?

“Igen, miért ne.”

Miként zajlik nálatok a karácsony?

“Az egész család részt vesz a szentmisén, aztán egy közös vacsora. Próbálunk együtt lenni a családdal, de a baráti körrel is töltünk időt. Ilyenkor van idő beszélgetni, társasjátékozni.”

Mivel töltöd a szabadságot?

“A barátnőm munkája miatt utazni sajnos nem fogunk, de tervezünk egy hosszú hétvégét mondjuk egy wellnessbe, ezenkívül rokonlátogatást is. Valamint találkozni szeretnék a barátokkal, főleg azokkal akik hazajönnek külföldről és nem utolsó sorban pihenni, minél többet pihenni.”

Áldott Karácsonyt kívánok!

“Köszönöm szépen, én is mindenkinek kellemes ünnepet kívánok és boldog új évet.”

Szép Zoltán