Tisztelt Szülők, kedves focisták!

Bizonyára értesültek róla, hogy szerdától, március 11-től kezdve március 22-éig bezárják az iskolákat és óvodákat. Ludovic Orban ügyvivő miniszterelnök az országos vészhelyzeti bizottság hétfő esti ülése után így fogalmazott: „Az elsődleges célunk megóvni a gyerekeket az esetleges megfertőződéstől.”

Az FK Csíkszereda mindent megtesz annak érdekében, hogy a járványt elkerülje, maradéktalanul betartjuk a hatósági előírásokat.

A takarítószolgálat igyekszik, hogy a mosdókat, kézmosókat, kilincseket illetve egyéb érintett területeket fokozottan fertőtlenítsék.

Az FK Csíkszeredánál továbbra sincs tudomásunk gyanús megbetegedésről. Nincsenek lezárt épületek, vagy épületrészek, emeletek.

Mint ismeretes, a Román Labdarúgó Szövetség a fent említett időszakban felfüggesztette az ifjúsági bajnoki mérkőzések megrendezését.

Ugyanakkor felhívjuk a kedves szülők figyelmét, hogy amennyiben egyetértenek, az edzéseket ezen a héten, fokozott odafigyeléssel, folyamatos monitorizálással minden csapatunkkal megtartjuk.

Amennyiben az elkövetkezőkben az FK Csíkszereda kockázatosnak ítéli meg az edzések megtartását és felfüggeszti a tevékenységét, azt mielőbb közölni fogjuk.

A lentiekben szeretnénk megosztani néhány, a WHO közösségi médiában is szereplő tanácsát, mellyel elkerülhető a megbetegedés:

•             Gyakori kézmosás, lehetőleg alkohol alapú, fertőtlenítő hatású szappannal, meleg vízzel

•             Tüsszentés és köhögés esetén zsebkendőhasználat, ami után ismét alapos kézmosás szükséges

•             Lázas betegekkel való kontaktus kerülése

•             Lázas megbetegedés esetén orvos felkeresése

Vigyázzunk magunkra, és mind vigyázzunk egymásra!

Csíkszereda, 2020. március 10.