Fergeteges hangulatban vette kezdetét az FK Csíkszereda – Dési Unirea FC közötti mérkőzés a harmadosztályú bajnokság utolsó fordulójában.

A rossz idő ellenére is közel teltház volt a csíkszeredai városi stadionban, ahol mindenki a bajnoki kupát várta, hisz az FK már az előző fordulóban bebiztosította az első helyét. A találkozó előtt Szondy Zoltán az FK Csíkszereda elnöke érdemoklevelet nyújtott át Dobos László újságírónak és Tamás László szurkolónak, a Futball Klub Csíkszereda sporttörténelmi sikerének érdekében kifejtett önzetlen munkássága elismeréséül.

fkcsik-dej-2 fkcsik-dej-4

Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármesternek is hasonló érdemoklevél készült, de ő sajnos nem lehetett jelen a mérkőzésen.

A tétnélküli összecsapás első komolyabb helyzetét a piros-feketék dolgozták ki, Eder kevéssel ugyan, de fölé lőtte a labdát. A 13. percben a vendégek veszélyes ellentámadásánál Papp Zsombor szögletre mentett, majd azt a szögletet egy újabb követte. A második szögletnél a labda összevissza pattogott a csíki kapu előtt, majd Onicașról a hálóba került: 0-1.

Időközben eleredt az eső és a pálya egyre vizesebb és csúszósabb lett. A folytatásban Bajkó fejesei, Barta lövése és Majzik szabadrúgása sem ment be, így a szünetben a vendégek maradtak előnyben.

fkcsik-dej-52

A második félidőben az FK többet próbálkozott és a désieket gyakorlatilag a kapu elé szorították. Az 50. percben Bajkó fejese kevéssel kerülte el a kaput, a 62. percben pedig Györgyi végezhetett el mintegy 30 méterről szabadrúgást, de a vendégek kapusa magabiztosan védett. Nem sokkal később Györgyit lerántották a vendégek tizenhatosa előtt, de a játékvezető továbbot intett. Egy perccel később a csíki kapu előtt hasonló eset történt, ott viszont szabadrúgást ítélt, amelyet az FK védelme szögletre mentett.

fkcsik-dej-45

A 82. percben Bajkó előtt adódott egyenlítési lehetőség, de közeli lövését a dési kapus bravúrral szögletre mentette. A bal oldalról elvégzett sarokrúgást követően Veres kiegyenlített, a felső léc alá fejelte a labdát: 1-1.

fkcsik-dej-60

Az utolsó percekben mindkét csapatnak adódott még helyzete, de több gól nem született, így az FK döntetlennel búcsúzott a harmadosztálytól és hosszú idő után először magasba emelhették a kupát!

FK Csíkszereda – Dési Unirea FC 1:1 (0:1)

Gólszerzők: Veres (82.), illetve Onicas (13.).

FK Csíkszereda: Papp Zsombor – Majzik Adrián, Mitra Szilárd (Györgyi Arthur, 36.), Slobodan Lalic, Pap Norbert (Nagy Zsolt, 75.), Berde István Zsolt, Veres Szilárd, Barta Norbert (Antal Barna, 57.), Eder Gonzales (Csürös Attila, 88.), Magyari Szilárd, Bajkó Barna.

fkcsik-dej-66

Füst és konfetti terítette be a játékteret, szólt a Queen slágere a We are the Champions, majd a csapat és a szurkolók közösen énekelték el a székely himnuszt.

fkcsik-dej-78

Végezetül pedig az FK Csíkszereda mindenkit vendégül látott egy közös bográcsozásra!

fkcsik-dej-106