Egy fordulóval a korosztályos bajnokság selejtezőjének vége előtt, kivívta az Elitligában való részvételt az FK Csíkszereda U19-es csapata.

Purguly Árpád együttese nagyon jól kezdte a Sepsi OSK elleni találkozót, és a negyedik percben már 2-0-ra vezetett, ezt követően a háromszékiek egy buta góllal visszajöttek a meccsbe és ez szellemileg egy kicsit megfogta a csapatot. De, a győzelem gyakorlatilag egy percig sem forgott veszélyben, hisz az FK végig dominált, uralta a játékot, esélyt sem adott az ellenfélnek. 3-1 után beindult a gépezet és gólparádé lett a vége.

22046524_530411610640795_2755344103469733391_n

FK Csíkszereda U19 – Sepsi OSK U19 10:1 

Gólszerzők: Bara Levente 3, Bara László 2, Barta Norbert, Solymosy Lehel, Aszalos Richárd, Tamás Zsolt, Antal Barna.

FK Csíkszereda U19: Bencze – Solymosy, Jakab, Lakatos, Aszalos, Zsombori, Simó, Antal, Barta, Bara Levente. Játszott még: Bara László, Dobos, Tamás.

Purguly Árpád vezetőedző nyilatkozata:

Arpi

“Gratulálok a csapatnak! Ez a siker a Székelyföld Labdarúgó Akadémia sikere és itt nemcsak a csapatomra és segítőmre Gál Ervinre gondolok, hanem a vezetőségre, akik megteremtik a lehető legjobb körülményeket, az akadémián dolgozó edzőkre, azokra a szakemberekre, akik korábban is dolgoztak a srácokkal! De, ugyanakkor ennek a sikernek, meghatározó része volt minden FK Csíkszereda alkalmazott és nem utolsósorban a szülők! Szeretném kihangsúlyozni, hogy ez egy igazi csapatmunka volt, minden játékos odatette magát, átérezte a lehetőséget!”

TNK_3279_m

Az U17-es bajnokság selejtezőjében is nagyarányú győzelmet aratott csapatunk. Vég Csongor együttese szinte teljes mértékben birtokolta a labdát és behúzta a kötelező három pontot.

FK Csíkszereda U17 – Sepsi OSK U17 8:1

Gólszerzők: Suciu 3, Simó, Csala, Incze, Esztolyka, Partene.

FK Csíkszereda U17: Gyenge – Rácz, Purguly, Badi, Partene, – Csala, Máthis, Incze, Simó , Suciu, Szfárli. Cserék: Esztolyka, Szabó, Kányádi, Pap, Kurkó.

Vég Csongor vezetőedző nyilatkozata:

“Sok szép taktikai elemet megcsillantottunk ma a játék azon szakaszából, amikor nálunk volt a labda. A tényleges védekezéssel ma kevesebbet kellett foglalkozni. Szinte végig nálunk volt a labda, azt sajnálom hogy egy figyelmetlenség miatt rögzített helyzet után nem sikerült nullára lehozni a mérkőzést. Nagy arányú győzelmünk teljesen megérdemelt volt.”